Home » Избрано

Георги Котев: ЕнерГЕПИк №1 на България е много беден

2015.09.14 Няма коментари
Spread the love

Георги Котев, Gikotev.blog.bg

Сега ще видите декларацията, която е подал пред Сметната палата изпълнителният директор на Български енергиен холдинг (БЕХ) Жаклен Йосиф Коен, за миналата 2014-та г., плюс допълнителна информация за участията му в още две държавни енерГЕПИйни дружества, а след това ще прецените сами верността на декларираното. Оригиналната декларация в нейната цялост можете да видите ТУК.

(Коментари на етническа основа няма да бъдат пускани в блога.)

(Грешката в изписването “ЕнергиеВ” не е моя, а на служителя, който я е писал, но изглежда не е случайна и напомня за Авгиевите обори.)

Накратко:

Продал е джип Landrover Discovery за 20 000 лева;
Купил си е лек автомобил – лимузина Мерцедес Ц-250 за 46 000 лева;
Има налични средства 58 000 лева;
Има банков влог на сума 34 497 лева.

Но най-интересното идва в точка №13 от декларацията:

И тук е момента да ви припомня (вижте в ЕнерГЕПИйна калинка №1 в кабинета Борисов №2), че през цялата отчетна (2014-та) година лицето Коен е бил член на Съвета на директорите на АЕЦ “Козлодуй” и повече от 5 месеца в СД на “Южен поток България”. За пълнота на картината е хубаво да си припомните и месечният доход на член на СД на “Южен поток България” (вижте в ЕнерГЕПИйна калинка №1 в кабинета Борисов №1 – документи), документално доказано от предшественик на Коен в същата управа:

Понеже Андонов не е получил тази сума за 1 година, а само за 8 месеца, се получава по 46 000 лева на месец. Така само от тази си позиция Коен би следвало да е получил и декларирал над 200 000 лева, към които трябва да се прибави и дохода му от АЕЦ-а. В декларацията е посочена близо ТРИ пъти по-ниска сума.

Ще ви дам още малко факти за размисъл. В управата на АЕЦ-а Коен се засича с една друга “звезда” на родната енерГЕПИка – лицето Георги Христозов, който също е управлявал БЕХ и също е подавал декларация пред Светната палата.

 

Декларацията на Христозов пред СП можете да видите ТУК. А най-интересната и част е:

Около 3,5 милиона лева по банкови влогове. Пред него Коен изглежда като клошар? А дали наистина е така?

Не си спомняте как изглежда Жаклен Коен? Ето го…

…в средата, с червената вратовръзка.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.