Home » Авторски страници, българи зад граница

Първи учебен ден за малките Азбукарчета в Лондон

2015.09.23 Няма коментари
Spread the love

Предучилищна група “Азбукарче” от Българското училище към Посолството в Лондон, Великобритания, отвори вратите на класната стая.

P1010091

В слънчевото утро на 20 септември 2015 г., нашите малки Азбукарчета – децата на 4,5 и 6 години, зачуруликаха в класната стая на Българското училище към Посолството в Лондон. Водени за ръка от своите родители, те идваха, за да учим заедно родния език и да говорим с любов за България.

P1010098

Очаквахме ги вече с питка и мед в празнично украсената класна стая, грейнала в цветовете на българското знаме. Голяма част от децата започваха своята втора, а някои дори трета учебна година в неделната ни предучилищна група, така че с тях се посрещнахме като стари приятели, каквито отдавна сме станали.

P1010097

Всички новопостъпващи приветствах с “Добре дошли” и ги уверих, че при нас ги очакват много знания, забавления, че тук ще срещнат истински приятели.

Госпожа Валентина Александрова поздрави присъстващите и ги запозна с интересните инициативи, които и тази година ще бъдат част от живота ни – срещи с писатели, автори на двуезични книжки за деца.

P1010096

Директорът на училището – г-жа Снежина Мечева, благодари на родителите, че са избрали за своите деца Българското училище към Посолството да бъде техен втори български дом в Лондон.

Веднага след официалните приветствия започнахме със забавленията за децата – танци и игри, а родителите имаха родителска среща, за да научат за историята и постиженията (не малко на брой) на нашето училище.

P1010093

Накрая всички малки наши ученичета, доволни и щастливи, похапнали сладка питка с медец, че да е медено учението ни, с български трибагреничета в ръце, се разделиха с нас и класната ни стая, за да се срещнем отново на същото място след седмица, готови за първия урок.

.

Невяна Анастасова,

преподавател в неделна група “Азбукарче”
в Българското училище към Посолството в Лондон

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.