Home » Авторски страници

Въпреки, че Гърция е фалирала, гледат към нея с уважение

2015.08.30 Няма коментари
Spread the love

 

11222519_10206473113600511_7292720601643155461_n

Въпреки че Гърция е реално фалирала, въпреки че връщането на дълговете е абсолютно хипотетично, европейският поглед към Атина е пълен с уважение! Многократните политически промени, разпадането на партии и сформирането на нови, референдуми без туткане, противоречиви, но свободни дебати, и всичко това почиващо върху неоспорими демократични избори.

В София никой не вижда и не чува за това, което става в южната ни съседка, или за начина, по който става. Вярно, че плажът в Лозенец е в пъти по-интересна тема. Поради това попитах една колежка от Атина дали в Гърция има ЦИК, съставен от парламентарни КВОТИ; дали ВСС и СЕМ почиват на същия принцип от КВОТИ, представляващи управляващите партии; дали има платени застъпници и държавни субсидии, които по време на изборна кампания се наливат в джобове на частни медии. Момичето ми отговори кратко но ясно: “Всичко, което изброяваш, го няма в Гърция”.

Бяха ми казали, че гърците прилагат френската избирателна система. Чудно ли е тогава, че французите са основният двигател за спасението на Гърция?!

Текст и снимка:

Божидар Чеков

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.