Home » Авторски страници, политика

“Висш” политически лупинг

2015.07.07 Няма коментари
Spread the love

bivol0031“Висш политически пилотаж” показа депутатът от Реформаторския блок Борис Станимиров*, който с разлика от 15 часа само написа във Фейсбук следните два коментара по актуална политическа тема, вторият от които е напълно различен от първия.

Борис Станимировконсерватизмите на templar
23 hrs · Edited ·

С риск да скандализирам много свои избиратели, на база на впечатленията си от 8 месеца в НС мога да кажа, че г-жа Мая Манолова би била един прекрасен омбудсман. Дамата е сърцат политик, който защитава упорито идеите си и внася малкото истинска политика в това НС, с което печели уважението на колегите и опонентите си. Освен това защитава социални каузи, винаги е отворена за болките на избирателите, взима присърце проблемите им и се бори за тях. И накрая, вярвам, че функцията на омбудсмана е такава, че е целесъобразно той да бъде с опозиционни убеждения, а не свързан с управляващите. Надявам се г-жа Манолова и нейната партия да бъдат в опозиция още дълги години.
Мая е добър избор за омбудсман, но това не значи, че е единственият добър избор. Когато РБ вземе своето решение, ще гласувам според общата ни воля. Но към Мая – респект!

bivol003

Борис Станимиров – консерватизмите на templar
8 hrs ·

Статусът за Манолова беше моя лична грешка. Всяка спекулация с РБ по темата е невярна и злонамерена. Намирам се в чужбина и не съм участвал в разговори на тема омбудсман, нито ми е известно такива да са водени. Коментарът ми е по повод медийна публикация, която четох в самолета и не крие никаква стратегия.
Дано е имало полза да си припомним, че нашият политически противник е БСП, че мод. Кой, ДС и ДПС са просто вторични продукти на тази партия, а олигархията, корупцията и мафията – пряк резултат от нейното управление след 1944.

bivol004

——————————————————————————————

*БОРИС СТАНИМИРОВ

Роден на 23 август 1976 г. в София, България.

Семейно положение: женен
Избран с политическа сила: РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК – БЗНС, ДБГ, ДСБ, НПСД, СДС 8.89%
Избирателен район: 25-СОФИЯ 3
Партийна принадлежност: Парламентарна група “Реформаторски блок”
E-mail: [email protected]

Информация от Регистъра по Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси на Народното събрание:

1. Участие в дружества/Управител или член на орган на управление на търговски дружества:

Няма

2. ЕТ дейност:

Няма

3. Дейност в орган на управление или контрол на юридическо лице с нестопанска цел:

Българска генеалогична федерация “Родознание” – НПО, член на УС

————————————————————-

ЗА ПАРЛАМЕНТАРНАТА ДЕЙНОСТ НА БОРИС СТАНИМИРОВ:

Борис Станимиров влиза в парламента като депутат от Реформаторския блок, на мястото на Меглена Кунева, която приема поста вицепремиер по координация на европейските политики и институционалните въпроси. Като депутат Станимиров предлага със закон да се преразгледа съдържанието на учебниците по история, така че “младите хора да бъдат информирани за престъпленията на комунистическите режими у нас и по света по същия начин, по който са информирани за престъпленията на националсоциализма и фашизма”.

Предлагал е заедно с други депутати законопроект за “Отпадане на давността за престъпленията на комунистическия режим и наказание от 10 до 20 години или доживотен затвор без право на замяна за този, който е извършил престъпление против против мира и човечеството”.

В 43-то Народно събрание има парламентарен фен клуб на „Левски”. Идеята за този клуб е негова.

Станимиров, който е заместник-председател на Комисията за външна политика в Народното събрание, е правил постъпки българите в Украйна да получат достъп до българските електронни медии. Тава се случва на срещна с украинския му колега Сергий Лешченко. В края на април 2015 г. Станимиров поставя същия въпрос пред украинския посланик в България Микола Балтаджи, на заседание на Комисията по политиките за българите в чужбина.

“Освен жива връзка с България, това е начин до българите в Украйна да достига българската позиция, която е и позиция на ЕС. Предстоящото официално посещение на Президента Плевнелиев в Украйна, както и визитата на външния министър са ценна възможност това да се случи възможно най-скоро” – казва тогава Станимиров.

Депутатът от РБ Станимиров е бил в конфликт на интереси, докато се е изказвал в полза на членовете от Закона за финансовите инструменти, които освободиха публичните дружества, притежаващи земи, от задължението да плащат глоби заради това, че до 1 май не са посочили поименно собствеността си.

Това става ясно от декларацията на самия Станимиров пред Сметната палата, в която той е декларирал, че притежава над 1000 акции в „Адванс Терафонд”. Същият фонд е направил изявление на Съвета на директорите си във връзка с промените в Закона за селскостопанските земи, в което се казва: „Заявяваме своята категорична позиция, че мениджмънтът на „Адванс Терафонд” АДСИЦ няма да допусне разпродажба на активи на дружеството, както и заплащане на имуществени санкции. С цел защита интересите на своите акционери, сме предприели необходимите действия за решаване на изложения по-горе проблем”. Тъкмо това е причината от ДПС да заявят, че ще дадат Борис Станимиров на етичната комисия в парламента, тъй като, защитавайки точно тази позиция, той не е обявил, че е в конфликт на интереси, както повеляват правилата.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.