Home » Избрано

Министър Митов от САЩ: България подкрепя Трансатлантическото търговско споразумение

2015.07.15 Няма коментари
Spread the love

Външният министър Даниел Митов потвърди западната и проевропейска политика на България

.

mitov_bgВъншният министър Даниел Митов потвърди западната и проевропейска политика на страната ни. Като част от работното си посещение в САЩ, той говори за предизвикателствата на Балканите по време на открита лекция в Центъра за стратегически и международни изследвания във Вашингтон.

В американската столица министър Митов коментира и енергийната политика правителството ни, която по думите му е успешна отчасти и заради българо-американското партньорство. Той увери, че в България руски газ няма да спре да тече и припомни за съществуващия договор за това до 2030-та година. За БНР Митов допълни, че сега задачата е да се изградят нови връзки, които да помогнат за диверсификацията на снабдяването с газ и така да се стигне до намаляване на цената.

Външния ни министър каза още, че България подкрепя Трансатлантическото търговско споразумение (TTIP), по което в момента Европа няма обща позиция.
Такова едно споразумение ще бъде, от една страна, от полза за всички европейски държави, защото ще увеличи търговския стокообмен, ще създаде много по-големи възможности за бизнеса включително и българския, и от друга страна, ще заздрави трансатлантическата връзка, което в този геополитически момент е много важно.

В сряда Даниел Митов ще изнесе лекция в Европейския институт и се срещне с няколко конгресмени, сред които Джон Маккейн. Вечерта ще присъства на церемония по награждаване със „Златна Лаврова клонка“ на американски партньори за приноса им за присъединяването на България към НАТО.

По време на посещението си, външният ни министър смята да повдигне и въпроса с привличане на повече американски туристи. Според Д.Митов има туристически пазари, които България до момента изобщо не е открила.

Чуйте запис на кореспондента на БНР в САЩ Младен Петков и казаното от министъра.

Източник: БНР
.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.