Home » Избрано, политика

Мая Манолова бе избрана за омбудсман

2015.07.30 Няма коментари
Spread the love

Биляна Рилска, в. „Дневник“

Мая Манолова се усмихва след избора си за омбудснам. Снимка: Анелия Николова, в. "Дневник"

Мая Манолова се усмихва след избора си за омбудснам. Снимка: Анелия Николова, в. „Дневник“

Депутатът от БСП Мая Манолова e избрана за омбудсман, съобщи лидерът на социалистите Михаил Миков на среща с майчински организации в Народното събрание.

Манолова е избрана със 129 гласа, за досегашния омбудсман Константин Пенчев са гласували 82-ма депутати, а недействителните бюлетини са били 12. Резултатите бяха официално обявени от председателя на комисията по избора на обществения защитник Евгени Стоев от ГЕРБ. От недействителните бюлетини празни са били 6, в 5 са били написани имената и на двамата кандидати, а една е била разкъсана.

Манолова, която не участва в гласуването, благодари от парламентарната трибуна на всичките си колеги, които са я подкрепили и са ѝ гласували доверие, че ще бъде ефективен и достоен защитник на българските граждани. Тя допълни, че ще ѝ липсват парламентарната трибуна и страстта на парламентарната битка, но предстои друга, не по-лека – битката за правата на гражданите.

„Благодаря на тези, които не ме подкрепиха, защото ще докажа, че мога да бъда най-добрия омбудсман“, заяви Манолова и изрази надежда като обществен защитник да работи добре с Народното събрание.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева съобщи, че Манолова ще положи клетва като омбудсман, след като напусне БСП.

Малко по-рано днес, докато специалната комисия по избора броеше бюлетините, в кулоарите на парламента се разказваше следният виц: Институцията вече ще се казва омбудсмая, а не омбудсман.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.