Home » Авторски страници, българи зад граница

Хранители на българския език и култура зад граница обменят идеи

2015.07.31 Няма коментари
Spread the love

Годишна конференция на АБУЧ в СУ „Св. Климент Охридски”

Вчера в Софийския университет „Св. Климент Охридски” започна първият ден от работната програма на Годишната конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина, която обединява 204 български училища по света.

Учители от различни страни и континенти, натоварили се с нелеката мисия за съхраняване на българския език и култура зад граница, се събраха да споделят и разкажат едни на други добрите практики в преподаването на български език, литература и история, както и да се информират за тенденциите в управлението и финансирането на българските училища зад граница.

Те дойдоха в родината на поредната годишна конференция на АБУЧ и за да потърсят съдействие за изпълнението на важни свои родолюбиви идеи, като например това българският език да стане матуритетен на европейско ниво, както и за това училищата в чужбина да получат статут на образователни институции, което може да се случи с промени в Закона за предучилищното и училищното образование.

По отношение на идеята българският език да стане матуритетен на европейско ниво, те вече получиха уверение за подкрепа от български евродепутати и от представители на български институции на среща при вицепрезидента Маргарита Попова, провела се на 29 юли.

Днес работата на конференцията продължава.

По информация на БЛИЦ.

Снимки: БЛИЦ

ABUCH (8)

ABUCH (5) (1)

ABUCH (1)

ABUCH (45)

ABUCH (44)

ABUCH (43)

ABUCH (40)

ABUCH (38)

ABUCH (36)

ABUCH (33)

ABUCH (31)

ABUCH (30)

ABUCH (25)

ABUCH (24)

ABUCH (23)

ABUCH (22)

ABUCH (20)

ABUCH (18)

ABUCH (16)

ABUCH (13)

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.