Home » българи зад граница, Избрано, политика

“Аларма” по БНР: Бесарабски българи се спасяват в прародината от ужаса на войната в Украйна

2015.07.04 Няма коментари
Spread the love

Untitled11

В предаването “Аларма” на програма “Христо Ботев” на БНР, излъчено на 3 юли т.г., водещата води разговор с бесарабски българи, които са се спасили от войната в Украйна като са дошли да живеят в град Гурково, Старозагорска област.

Гости на това предаване са Светлана Филипова, председател на сдружение “Бесарабски българи 98” и Мариана Христова – администратор на фейсбук групата “Да си приберем българите от Украйна и бесарабските българи”. Както и Александър Телалим и Наталия Попова – бесарабски българи, които живеят в София от години.

Александър е бесарабски българин от Украйна, художник, а Наталия е от град Твърдица, Молдова и е в България като студентка, тя ще ни пее на живо в студиото български народни песни.

Предаването се излъчват и интервюта с бесарабски българи, които отскоро живеят в Гурково, благодарения на жилищата, предоставени им от бизнесмена Кольо Атанасов.

Запис на предаването на “Аларма” по програма “Христо Ботев” от 3 юни т.г. може да се чуе в сайта на БНР тук.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.