2024-04-25

9 thoughts on “Протест в София против TTIP и СЕТА

  1. Тъкмо ми стана интересно на предпоследния коментар на Мариана как ще отговорите, Щирлиц, и Вие изместихте темата към Путин. 🙂 А темата е ТПТИ.
    Жалко. Истинска дискусия не се получава с подобни прийоми.

    Вероятно не осъзнавате, че милиони европейци от Франция, Германия, Великобритания, Италия, Испания, Португалия, Швеция, Финландия, Австрия, Полша, Чехия, Словакия, Словения, Румъния, Малта, Дания, Холандия, Белгия, Люксембург, Гърция, Литва, Латвия, Естония, Ирландия, Хърватия, Кипър, Унгария знаят за ТПТИ и вече подписаха срещу това споразумение.
    Само немците, подписали да се спрат непрозрачните преговори и изобщо да се преустановят всякакви стъпки към подписване на споразумението, са един милион и сто хиляди – 1 100 000.
    А възможно е и да го осъзнавате, но просто задачата Ви да е да омаловажите статията и проблема.

    Въпреки Вас и подобните Ви, ние хората продължаваме да информираме. А всеки носи глава и евентуална способност за мислене.

  2. Г-жо „Щирлиц“, светът не е едноизмерен. Пропагандата – също.

    И Путин няма как да бъде отговорен, с всичката му пропаганда, за това, че гражданите на ЕС нямат достъп до съдържанието на ТТИР. Но разбира се методът „А вие защото биете негрите“, ако разбирате какво се опитвам да кажа, не е от вчера… 🙂

    Но тъжното в цялата работа, че ако за Русия няма нужда да се доказва, че там демокрацията само се имитира, то за ЕС да не осигури истинска прозрачност на решенията, които се взимат, или да се имитира, че техните права, тяхната „власт на народа“, каквото значи демокрация в крайна сметка, да определя това какви решения се взимат, е защитена, не е допустимо.

  3. Кой кого-кой-кого?….

    Вижте една интересна статия, когато имате време…

    http://uaport.net/news/ua/t/1504/07/7822596
    Президент России Владимир Путин систематично атакует самые слабые страны ЕС при помощи денег, лести и пропаганды на историческую тематику, чтобы укрепить свое влияние в Европе и избавиться от экономических санкций. Об этом сегодня пишет New York Times, напоминая о недавней встрече с президентом Кипра Никосом Анастасиадисом и завтрашнюю встречу с премьер- министром Греции Алексисом Ципрасом, передает ZN.

  4. Драги/драга „Агент Щирлиц“,

    Разбира се, че пестицидите и палмовото масло също ни застрашават. Но тук не става въпрос за политика на протекционизъм. Нито за българското кисело мляко, което стигаше до Япония още по времето на Живков. България в момента, впрочем, и преди евентуалното подписване на ТТИП, е разграден потребителски двор за всякакви продукти, включително дори за плодове и зеленчуци, докарвани откъде ли не. Но ако това споразумение е толкова добро за гражданите на Европа, както твърдят не малко негови глашатаи, включително и на високи политически постове, то нека гражданите на Европа да могат да видят неговото съдържание и сами да се убедят дали е така или не. Ако ЕС действително държи на основните демократични права на своите граждани, той не би решавал на тъмно подобни споразумения. Ако нещо е добро, то няма защо да се крие. А парите, големите пари и големите интереси, оставени да имитират демократични ценности, могат само да ги подриват и обезличават. Има всевъзможни техники и начини за имитиране в днешния свят.

  5. Драга Мариана, напълно подкрепям казаното от теб! Но: темата е малко по- друга. Всеки път,когато някой говори срещу „глобализацията“ и „корпорациите“ пропуска да спомене дали винаги „родното“, малкото е по-добра. Когато говорят, че ни застрашава ГМО с влизането на въпросното споразумение трябва да мислим също и за това, че не по-малко ни застрашават пестицидите и палмовото масло, което в много случаи дори не е обозначено на българските етикети. Навремето Япония се е борила много срещу глобализацията и се е придължала към политика на протекционизъм. И след време тя отстъпва. Впрочем и българското кисело мляко навлиза в Япония и днес и добре позната марка на пазара. Свободният пазар дава шанс на купувача да избере онова, което му харесва, в това число дали да бъде ГМО или пестици.

  6. Всеки има право на мнение разбира се, но е добре да го изказва с аргументи и да има достъп до информация за това какво точно се подписва. Може би ако съдържанието на въпросното споразумение беше публично и европейските граждани можеха да го прочетат, нямаше да има толкова спекулации.

    „Демокрацията е хляб, който се меси, пече и изяжда всеки ден“ – както беше казал покойният Ралин. А мощта на големите пари и интереси се оказва нерядко по-силна от основните демократични принципи.

  7. Демокрацията, братко, е в това да си казваме мнението. Кой оценява кое е „тъпо“ и кое не е „тъпо“? Ако това е Дис-Пут, а не Пут-ин, всеки има право на мнение?

  8. Моля анонимни шпиончета-тролчета като Агент Щирлиц, които са на заплата в някоя американска фондацийка, като „Америка за България“, „Charles Steward Mott“-http://www.mott.org/,“Норуей грантс“ и „ИИЕЙ гратс“-http://eeagrants.org/Who-we-are/EEA-Grants, „Оак гратс“-http://www.oakfnd.org/grant-making,разпределяни чрез „Работилница за граждански инциативи“-http://www.wcif-bg.org/pages.php?page=pages&&id=17&v=6, и „Отворено общество“-http://www.osf.bg/?cy=99,/АГЕНТЧЕ ДА НИ ТИ ИЗПУСНА ИМЕТО НА ФОНДАЦИЙКАТА-ДОПЪЛВАЙ АКО СЪМ Я ИЗПУСНАЛ/, да не се включват с тъпи коментари!!!

  9. Уважаеми сподвижници на Щирлиц, Сириза и Льо Пен, предполагам се досещате все пак кой има интерес от протестите срещу Америка и пред Европейската комисия, кой хвали гръцкия псевдополитик от крайните квартали въпреки безумното нахалство да искаш чужди пари и да се правиш на човек с достойнство, от коя руска банка беше взела кредит Льо Пен заради предизборната си кампания, на чий конгрес и килимче стояха българските, пардон руските националисти от БГ м.г.и в крайна сметка кой има интерес от разделението на Европа? Чували ли сте за „геополитика“, агентурни мероприятия и тролове, които работят за чужди каузи,различни от тези за националния интерес? Кои точно български стоки защитаваме от търговското споразумение със САЩ – тези, които с пълни с пестицици и бед етикет, вмирисаните сирена с подрправен срок на годност или тези с палмовото масло? Нека противниците на „троянския кон“ да отговорят, ако обичат защо са срещу конкуренцията, която ни дава избор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *