Home » Избрано, политика

Военните конфликти сриват световната икономика

2015.06.17 Няма коментари
Spread the love

Оръжейният бизнес цъфти, но глобалният брутен продукт намалява с трилиони долари

Военните конфликти струват на световната икономика 13% от Глобалния брутен продукт – или около 14 трилиона долара. Това се посочва в ежегодния доклад на международна група икономисти и социолози, които изготвят Глобален индекс на миролюбието (Global Peace Index).

Основните причини за увеличаване на финансовите загуби във войни и конфликти експертите посочват, че са значителното увеличение на финансите, които се влагат за грижа, адаптация и интеграция на бежанците, както и сериозно увеличение на гражданските конфликти по цялата планета.

В доклада на Института за икономика и мир в Сидни се подчертава, че намаляването на броя на военни конфликти се явява критично важен момент за възстановяване на световната икономика.

Глобалният индекс на миролюбието се формира и анализира от 2007 година, пише ВВС. Той се разработва от социолози и икономисти от научни центрове в САЩ и Австралия.

Индексът отчита както вътрешни фактори като нивото на насилие в страната и престъпността, така и международните отношения, разходите за военни нужди и други параметри. /“Сега”/

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.