Home » Авторски страници, политика

Лекция в МВнР на сръбския главен преговарящ с ЕС

2015.06.17 Няма коментари
Spread the love

Untitled3

Дипломатическият институт към министъра на външните работи на Р. България организира публична лекция на проф. Таня Мишчевич, съобщи пресцентърът на Външно. Проф. Мишчевич е главен преговарящ в преговорите за присъединяване на Р. Сърбия към ЕС. Нейната лекция ще бъде на темаСърбия в процеса на преговори с Европейския съюз” и ще се проведе на 19 юни 2015 г., петък, от 11.30 ч. местно време, в зала 101 на МВнР, на английски език, с осигурен симултанен превод.

.

    Снимка: ЕПА

Снимка: ЕПА

Проф. Таня Мишчевич е експерт по теми, свързани с дейността на международните организации, политиката на разширяване на ЕС, историята на европейската интеграция и др. Дълги години ръководи Обучителната програма по международни организации на Дипломатическата академия към МВнР на Сърбия. Гост-лектор е в множество чуждестранни университети и обучителни институции като университета в Бон, Черногорския университет, Дипломатическата академия към МВнР на Хърватия и др. От 2005 до 2009 г. е директор на Дирекцията за европейска интеграция към Правителството на Р. Сърбия. От 2010 до 2012 г. е държавен секретар по политика за сигурност в Министерството на отбраната. От 2012 до 2013 г. работи като специален съветник на заместник министър-председателя на сръбския парламент. Понастоящем оглавява преговорния екип на Р. Сърбия за присъединяване към Европейския съюз. Също така е вицепрезидент на Сръбското европейско движение.

 

За повече информация:

e-mail: [email protected] 

тел.: + 359 948 2147

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.