Home » Авторски страници

На лов за Пеевски

2015.06.14 Няма коментари
Spread the love
Убийството на Калидонския глиган (фриз)

Убийството на Калидонския глиган (фриз)

Има древногръцки мит за Калидонския лов. Царят на Калидон пренебрегнал богинята Артемида, като не й принесъл полагаемите се дарове в празника на урожая. Оскърбената богиня за наказание му изпратила чудовищен глиган, който погубвал реколта, животни и хора. Тогава той извикал на помощ всички прославени ловци, които след дълго преследване и жертви успели да го убият. Отличила се Атланта, която го уцелила и ранила със стрелите си, а останалите го доубили с копия.

В Мутренския Лонгоз от доста време се подвизава, заедно с останалите диви свине на прехода, един ненаситен глиган. Отдавна той не се задоволява само с едните жълъди, корени или трюфели, ако още са останали такива. Заедно със стадото си, с огромния си апетит е опустошил медийните и тютюневи ниви, и се е насочил дори към финансовите градини на другите храненици на властта. За има-няма 10-15 години той порасна от политическо и бизнес сукалче в огромен и ненаситен звяр, отгледан и обгрижван в резервата на ДПС. Нанасяйки безчет поразии, стана неудобен и опасен за цялата ни политическата менажерия и дори за стопаните си. Партийния им резерват е миниран от неговите и на стадото му екстременти, които тровят бизнес и партийната им атмосфера.

Тази миризма се носи възбог и е достигнала дори до господарските амбасади на ул. “Козяк”, “Жулио Кюри” и ЕЛС (Eвропейски ловен съюз). От там е дадено височайше дозволение да се елиминира нахалната твар. Затова, преди дни Шефът на зверилника ни от Банкя доста преждевременно обяви старта на ловния сезон за едър дивеч, който традиционно е през октомври. Но когато ловът е политически, сезонът е без значение. Особено за най-едрия дивеч – “глигана” Пеевски.

Политиците ни са като стръвни и кръвожадни ловци, някои организирани, но повечето бракониери. Всеки от тях би искал да се сдобие с ловния трофей – препарираната глава на митичния глиган, а в краен случай с гигантските му глиги (бивни, кучешки зъби). Трофей, достоен и за румънската богиня на корупционния лов Моника Маковей. Вече са насъскани медийните гончета и те се втурнаха по следите на звяра. Шанс да се увенчае със славата на богоподобната Атланта, поразила със стрелите си страшния звяр, имат някои нахъсени телевизионни гончета като Ани Цолова. Нашенска традиция е да ухапеш ръката, която те е хранила. Разни кучета вече душат и изравят щедро ръсените фекалии на звяра от маркираната с тях негова територия. А като го сгащят в гъсталака, няма да има връщане назад.

Предстои да видим предизвестения край…

 

Светослав Атаджанов

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.