Home » Авторски страници, политика

Методология и какво трябва да се знае за инициативата ИПСД

2015.05.01 Един коментар
Spread the love

За вярващите, че има рецепта за България, инициативата ИПСД предлага методология с отворен код, прозрачна и зависима единствено от тези, които я използват. Щом други са го направили, защо българите да не успеем!

psd_0036

Тук ще се опитаме да посочим по-добрия изход и да потърсим съмишленици. Защото и най-добрата идея не може без общи усилия да се осъществи. Ще посочим път. Знаем, че не е най-добрият, но пък гарантира разбиване оковите на статуквото. Ще припомним и, надяваме се, с вашите усилия, ще развием технологии, служила вярно на хората векове. Нека я използваме не повече от 5-6 години, докато изрием Авгиевиите политически обори. След това сами ще можем да изберем различни пътища, а не както сега да ни ги диктуват и да участваме в избори без избор.

Решение за България – основни аксиоми

Така, както в математиката, за да решиш някоя задача, се изисква да знаеш аксиомите, така и рецептата срещу статуквото се обляга на няколко основни постулата (ще използваме и синоними на термина постулат – принцип, правило, аксиома, закон, условие, норма). Ако те стриктно се изпълняват, успехът е гарантиран.

Десетият постулат и основен инструмент на Инициативата ПСД

Съвременната българска политика прилича на стара залоена манджа, която само ни я претоплят преди избори. Лойта е винаги най-отпред и, както и да гребнеш, каквато и бюлетина да пуснеш, накрая в чинията ти сервират мазнотията, защото тя винаги плува отгоре. Най-ефективна и проста рецепта в този случай е: набавяне свежи продукти, добро разбъркване и… ЖРЕБИЙ.

Инициативата ПСД ви предлага посредством съвременните технологии ЖРЕБИЯТ да се върне в политиката и да намери достойно място – така, както е било векове от човешката история.

За името на Инициативата ПСД и нейния девети постулат

Много хора харесват думите Прозрачност, Сътрудничество и Доверие, но се стряскат от това, че в абревиатурата ПСД се съдържат с разместване и съчетанията от букви ДПС и ДС.

За бъдещето на Инициативата ПСД

Тук са разгледани и систематизирани няколко допълнителни, неописани до днес виждания и планове за бъдещето на Инициативата „За прозрачност, справедливост и доверие“.

Изборът чрез жребий – устойчива съпротива срещу олигархията
Вижте видео от Етиен Шуар, който в него казва: „Когато човек проучи въпроса, си дава сметка с изненада, че изборите не са най-доброто средство, което ни представят, и че те даже могат да бъдат едно идеално средство за манипулация. Установяването на изборите преди двеста години е наложено… от самите избраници
Т.е. тези, които са създали изборите като начин на излъчване на политици са знаели, че това не е демокрация. Те са били хора елинисти и са знаели какво означава тя. Те са били елит и са искали властта да е в тях.
Днес думата демокрация е превзета. И ако поискаш да се върне реалното значение на думата те обявяват теб за недостоен антидемократ. Единственото безкръвно оръжие за устойчива съпротива срещу олигархията остава изборът чрез жребий.

Q&A – въпроси и отговори (защитен – само за членове и симпатизанти) 
Вие ни питате, а ние отговаряме (отговаряме на въпросите на симпатизантите)

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––———————————————————-
* Имейл за връзка и още линкове  ще намерите в публикацията тук (линк).

 

One Comment »

  • Лила said:

    Откъде да взема парола за сайта? Аз имам ли за този сайт ИД и Парола?

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.