Home » Избрано

Босия ще хвърля домати и яйца по парламента, ако транспортният министър не бъде уволнен

2015.05.28 Няма коментари
Spread the love
Марио Спасов, Тopnovini.bg
.
Снимка: Topnovini.bg

Снимка: Topnovini.bg

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски участва в организиран престъпна група. За това сигнализира пред София Topnovini.bg дисидентът Николай Колев – Босия.

Той протестира пред сградата на Народното събрание сам, а недоволството му е насочено срещу т.нар. от него престъпна групировка. Чрез нея Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ продавала годишно около 20 000 шофьорски книжки.

Николай Колев е изчислил печалбата от тази нелегална дейност на 20 милиона лева. В същото време в областните подразделения на агенцията се предлага и такса „спокойствие“, която е свързана с фирмите превозвачи, които си плащат, за да не им се създават проблеми. Пред агенцията се представяли и формални документи за автомобили, които уж са преминали годишен технически преглед. От тази дейност пък се събирали над 25 милиона лева.

„Наблягам на едно друго нещо, което на пръв поглед не се вижда – това са убийствата по пътищата. Точно тези 20 000 шофьорски книжки са причина за най-много и най-тежките катастрофи. Една голяма част от медиите не искат да видят това. Затова правя този видим протест. Искам да обясня на хората, че истинската причина за пътнотранспортните произшествия е организираната престъпна група в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията”, обясни Колев.

Според статистиката на Босия, от 2002 до 2012 година са загинали 9 000 граждани, а са ранени и инвалидизарани 134 000 души.

„Аз не искам да събирам тълпи. Просто водя една информационна кампания чрез блога си в интернет. Дал съм срок на депутатите да поискат освобождаването на Московски, а след това да бъде даден на прокурор”, уточни Колев.

Босия настоя и за оставката на министър-председателя Бойко Борисов. В противен случай заплашва в петък сутринта да отиде пред служебния вход на парламента с една щайга развалени домати и яйца.

„Ще ги мятам по депутати, които не само не си вършат работата, но и стават съучастници в избиването на българските граждани“, категоричен е Николай Колев.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.