Home » Авторски страници

Премиера на “С@МОТ@” в българското консулство в Ню Йорк

2015.04.23 Няма коментари
Spread the love

След медийния и читателски интерес, който “С@МОТ@” провокира на българска територия, романът на младата писателка Мартина Дечевска ще има своя премиера и в САЩ. Тя ще бъде 28 април т.г. от 19 часа в Българското консулство в Ню Йорк.

Премиерата на " в София.

Авторката на премиерата на “С@мот@” в София

Книгата бе представена в София от Августин Господинов и Николета Парушева в началото на март, след което и в Пловдив от Александър Секулов. Тя се оказа едно от скандалните заглавия на новата българска литература, което даде храна за размисъл доколко отворена към сексуалната тематика е родната публика и какви са представите й за BDSM практиките, намерили място в романа.

Martina

Впечатлена от смелостта на Мартина, председателката на Българския женски клуб в Ню Йорк –  Боряна Павлова й отправя покана да представи “С@МОТ@” в Българското консулство в Ню Йорк.

Особен интерес представлява фактът, че историите в „С@МОТ@” са базирани на действителни събития. Мартина Дечевска се вдъхновява за книгата си от интервюта с момичета, практикуващи игрите на болка и удоволствие в България, като дори са споменати конкретни софийски локации като пряката на “Черковна” и “Мадрид”. Вместо да предаде историите в журналистическа форма, Мартина решава да ги събере в роман, в който българската действителност е представена с брутален реализъм и е преплетена с идеите за контрол на съзнанието и за силата на мисълта.

TFF

На този етап Мартина оставя отворен въпроса дали С@МОТ@ ще се превърне в @LONE – или, иначе казано, дали ще бъде преведена и представена на англоговорящата публика.

Официалното афтър парти на събитието ще бъде в култовия български бар DÉJÀ VU в квартал Астория в Ню Йорк, където гостите ще могат да се насладят на вкусни предястия и специални цени за наливна бира и вино.

Samota

„С@МОТ@“ може да бъде закупена от Amazon US, откъдето да се поръча до всяка точка на САЩ –  http://amzn.to/1J6CUQu

Повече за “С@МОТ@” на www.facebook.com/samotabg.

Събитието във Facebook тук:
https://www.facebook.com/events/1426826430945723/

 

Биляна Славейкова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.