Home » Авторски страници

Дончо Дудев: Аз съм против мафията

2015.04.23 Няма коментари
Spread the love

Дончо Дудев, срещу когото, както вече информирахме, беше заведено дело (виж тук), заради едно заседание на ДКЕВР за цените на тока, на което той хвърли яйца по представителите на комисията, изпрати днес до медиите съобщение, в което се казва:

.

Дончо Дудев. Снимка: Нова ТВ

Дончо Дудев. Снимка: Нова ТВ

“Напомням, че опитах всички законови средства за борба с енергийната мафия и обслужващите ги институции: протести (включително и големите събития през февруари и март 2013), участие в обществени дебати и съвети към МИЕ, Столична община и ДКЕВР, сигнали до Прокуратурата, съдебни жалби, петиции до ЕП, участие в Комисията по петиции в Брюксел и т.н. Резултатът за съжаление е минимален. Лицемерието, лъжите и разтакаването се оказаха козовете на институциите в България. Смятам, че на мен и другите граждани са отнети правата за защита, справедлив съдебен процес и достоен живот. […]

Продължавам да си задавам въпроси: Защо прокуратурата не се самосезира за неправомерните, дългосрочни договори с ТЕЦ Марица 1 и 3, договорите за зелена енергия и икономическите интереси на нашите мили депутати?; Защо не се разследват кражбите в АЕЦ “Белене” и Цанков камък, които са една от основните причини за дефицита в НЕК?; Защо няма индивидуална отговорност за въпросните ощетяващи Държавата и Обществото договори и кражби?; Докога българските граждани ще бъдат рекетирани и тероризирани от Топлофикация?; Дали не трябва съд за съда и прокурор за прокуратурата?…”

Днес пред Районен съд – София от 14 часа местно време ще има протест, се разбира още от съобщението на Дончо Дудев. Следва целият текст.

 

АЗ СЪМ ПРОТИВ МАФИЯТА

На 23-ти април 2015 г. в Районен съд София от 15.00 часа ще започне дело срещу мен в обвинение за хулиганство. На 25-ти септември 2014 г. в сградата на ДКЕВР се проведе отворено заседание на регулатора, на което цената на електроенергията беше вдигната с 10%. На въпросното събитие изразих гражданската си позиция и справедлив протест срещу поредното престъпно действие от страна на институциите. Замерих с яйца представителите на МИЕ и ДКЕВР, нарекох ги „организирана престъпна група“ и „мафиоти“.

На 26-ти септември прокуратурата се е самосезирала, след което последва постановление за привличането ми като обвиняем. Обвинението е, че съм извършил „непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото…“ по чл.325, ал.1 от НК, което е наказание за хулиганство и предвижда лишаване от свобода до 2 години или пробация. Професионалната работа на институциите на спря дотук, бях разпознат и ми бяха снети отпечатъци.

Напомням, че опитах всички законови средства за борба с енергийната мафия и обслужващите ги институции: протести (включително и големите събития през февруари и март 2013), участие в обществени дебати и съвети към МИЕ, Столична община и ДКЕВР, сигнали до Прокуратурата, съдебни жалби, петиции до ЕП, участие в Комисията по петиции в Брюксел и т.н. Резултатът за съжаление е минимален. Лицемерието, лъжите и разтакаването се оказаха козовете на институциите в България. Смятам, че на мен и другите граждани са отнети правата за защита, справедлив съдебен процес и достоен живот. Не се срамувам от действията си на въпросното заседание и твърдо седя зад думите си, и в съдебна зала ще нарека въпросните институции Организирана престъпна група и ще докажа твърдението си.

Продължавам да си задавам въпроси: Защо прокуратурата не се самосезира за неправомерните, дългосрочни договори с ТЕЦ Марица 1 и 3, договорите за зелена енергия и икономическите интереси на нашите мили депутати?; Защо не се разследват кражбите в АЕЦ “Белене” и Цанков камък, които са една от основните причини за дефицита в НЕК?; Защо няма индивидуална отговорност за въпросните ощетяващи Държавата и Обществото договори и кражби?; Докога българските граждани ще бъдат рекетирани и тероризирани от Топлофикация?; Дали не трябва съд за съда и прокурор за прокуратурата?…

Явно от кумова срама прокуратурата е решила да ме освободи от наказателна отговорност и да иска административно наказание от 1 000 до 5 000 лв. по чл. 78а, ал.1 от НК.

На 23-ти април от 14.00 часа пред Районен съд – София ще има протест срещу мафията, а в 15.00 часа влизаме в зала.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.