Home » българи зад граница, Е-Списание

Българин от щата Мейн обвинен в заплахи срещу служители на ЕK

2015.04.01 Няма коментари
Spread the love

Untitled

Българин, който живее в Холтън, щата Мейн, е обвинен в отправяне на заплахи срещу служители на Европейската комисия. На 30 март 38-годишният Душко Венелинов Вълчев е бил изправен пред съда в Портланд, Мейн, информира местното издание Main Sun Journal.

Разследването срещу Душко Вълчев е започнало на 5 февруари, след като подалият сигнала и още служители на ЕК са получили заплахите. ФБР е разкрило Вълчев, който е изпратил имейлите като използвал безжичния интернет на свои съседи в град Холтън.

„Ще ви избия като пилци“ – написал Вълчев в писмо до български икономист, който работи в ЕК, както и до още няколко души.

Заплахите са били написани на български език с големи букви. В писмата си той заявявал, че има познати в Португалия и Великобритания, и иска те да бъдат наети в „Европа“ – вероятно в европейски институции.

„Давам ви две седмици, ще ви прережа гърлата, ще ви обеся, както направих в Париж“ – пишело още в тези писма. Следователите още не са изяснили защо е спомената френската столица.

Съсед на Душко Вълчев казал пред ФБР, че той не е добре, откакто се е развел със съпругата си.

Вълчев, който е натурализиран американски гражданин, не е бил призован да се признае за виновен в понеделник, тъй като той все още не е обвинен от федералните съдебни заседатели.

Съдебното заседание, което ще определи дали той ще бъде освободен под гаранция ли не, е насрочено за този четвъртък във федерален съд в Бангор. Ако бъде осъден, Вълчев може да получи до пет години във федерален затвор и глоба до $ 250 000.

Душко Вълчев бе същият българин, благодарение на който преди две години губернаторът на щата Мейн обяви 3-ти март за Ден на България в щата (вж. тук). Съжаляваме, ако някакви лични драми са го довели до състоянието, за което споменава съседът му.

.

Еврочикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.