Home » Избрано

Проф. П. Иванов: Топим се с 9 души на час, последният българин ще изчезне през 2114 г.

2015.03.25 Един коментар
Spread the love

Сега сме на 6-о място по смъртност в света и дори изпреварихме държави като Сирия, където има война. Генофондът ни е увреден и се раждат все повече деца с аномалии. 53% от всичките новородени през 2014 година нямат за майчин език българския – казва с тревога пред Faktor.bg изследователят проф. Петър Иванов.

Проф. Петър Иванов

Проф. Петър Иванов е заместник-председател на Центъра за демографска политика в България. Член е на надзорния съвет на Националната агенция за помирение и арбитраж, университетски преподавател и ръководител на катедра “Психология” във Великотърновския университет.

.

Интервю на Васил Василев, Faktor.bg

– Проф. Иванов, каква е истината за демографската карта в България, доближава ли се това, което представи ЦРУ?

– За жалост, истината е много трагична и още повече се премълчава досега от всяка една власт. Тя винаги се е представяла в удобен за управляващите вид, с което се цели да не се тревожи обществото за демографската катастрофа. Трябваше да излязат данни от Демографския институт към БАН от 2012 г., които показваха, че тези на Националния статистически институт не са верни. Това го потвърди дори неговият ръководител тогава г-жа Ренета Инджова. Тя разкри, че в официалната статистика има 160 000 добавени души, които не съществуват, а са добавяни и още хора. Данните на ЦРУ, което не работи с фалшива информация, и тези, които ни се представят са 300 000 души.

– Каква е целта на манипулацията, за която говорите?

– Тези 300 000 несъществуващи лица са т .нар. мъртви души, които са удобни за всяко едно управление. Те помагат на партиите, тъй като с едни софтуерни данни, които никой не проверява и физически не отчита. Аз не вярвам на преброяванията на бюлетините. Още повече, че тези мъртви души обслужват всички тарикати в политиката. Ако се направи един европейски проект за инфраструктура, независимо дали е в някой голям или по-малък град, трябва да бъде мотивиран въз основа на броя на населеното място. Ако този брой е с 50-60 хил. повече, се получават и повече пари.

– Има ли начини да се направят реални изчисления за броя на хората, които живеят в дадено населено място?

– Големите вериги хранителни магазини, които навлязоха в България, правят свои маркетингови преброявания, за да проучат какви стоки се котират повече. Техните данни показват, те самите знаят, че населението не е толкова в даден град, колкото твърдят от НСИ. Разликата между двете цифри е 10-12% и показва, че не 100 000, а 90 000, примерно са хората в града.

– Вярвате ли на цифрите, които показват, че около 4000 емигранти напускат годишно страната ни?

– Не вярвам, разбира се. Как се получава така, че 4000 емигранти напускат страната ни, а имаме 2 млн. българи, които живеят навън? Само в един град като Чикаго в САЩ имаме 200 000 българи. Тези хора постоянно лъжат. Лекарските организации обявиха, че за 2014 г. са се родили 62 900 деца. Никой обаче не казва каква е разликата с 2013 г. В сайта на НСИ пише, че през 2013 г. са се родили 67 900 деца. Разликата излиза, че е около 4500 новородени, или 4% намаляване на раждаемостта за една година, което е ужасяващо. За сравнение през 1952 г. са се родили 183 000 деца. Поколението от тогава отива към края на живота си и наближава 70 г., тъй като за жалост средната възраст у нас е най-ниска в цяла Европа. Т.е., тези хора ще изчезнат.

– С колко души на ден се топи населението в страната ни?

– Починалите през 2014 г. не са обявени от НСИ, но през 2013 г. те са 109 000 души. Имаме всички основания да считаме, че миналата година са били малко повече, тъй като смъртността в северозападните райони вече е около 24 промила при средна цифра 15 за страната. Като извадим от приблизително 110 000 починали 62 000 новородени, се получава едно число от 47-48 000 души, с които годишно намаляват хората в България на този принцип. Искам да подчертая, че това е разликата, която се получава само от раждаемостта и смъртността. Намаляването на населението зависи и от още един фактор – емиграцията. Според ЦРУ емигрантите ни са 2,9 промила. Като ги съберем с 8,7 промила разлика от смъртност и раждаемост – правят 11,6. Т.е., държавата ни се топи с близо 70-80 000 души годишно, разделено на 365 дни, прави 220 души на ден, или – 9 души на час. Тази истина става все по-трагична. България в момента е на 6-о място по смъртност и дори изпреварихме държави като Сирия, където има война.

– За колко от тези 62 900 новородени българският е майчин език?

– Тези факти се премълчават умишлено от всички. 53% от всичките 62 900 новородени през 2014 година нямат за майчин език българския. Т.е., това означава, че българският етнос изчезва. В Русе от 1900 новородени през миналата година, 1004 са от майки, които са с различен майчин език. Друг основен проблем е, че над 2000 деца са изоставени само за 2014 г. Лекарите предупреждават чрез своите асоциации, че 11%, или около 7000 новородени са недоносени, а над 4000 са с аномалии, което е тревожно. Това показва, че генофондът в България е увреден и се засилват наследствените болести. Статистиките сочат още, че у нас има 180 000 деца с астма. Ако приемем, че в това число влизат юношите до 18 години, означава, че от 62 900 новородени през 2014 г. средната сметка показва, че 10 000 ще се родят със същото заболяване. Тревожно е, че само 60% от децата, които са се родили през миналата година, няма да имат генетично заложена болест.

– Кой носи вина за затриването на българския ген?

– Държавата 25 години се управлява от неграмотни хора, които нямат хабер от този проблем. АБВ уж си постави за цел да се погрижи за демографската катастрофа у нас, а Първанов взе да си подава оставката и отново нищо не се случи от програмата им. В България липсва производство, което да отвори работни места. В момента са останали повече келнерки и продавачки, които само пушат пред магазините.

– Необратим ли е процесът и могат ли да се привлекат така наречените външни българи, вместо да се приемат сирийски бежанци и араби у нас?

– В демографската катастрофа има заложен капан. Като попаднеш в него, няма излизане. Как ще ги докараме тези хора от Банат например? Кой ще ги издържа? Къде са им работните места? Те пак ще легнат върху нашия бюджет. Единственото, което ще промени това е, че няма да се раждат 60 000, а 100 000 деца годишно. Тогава обаче кой ще издържа тези новородени банатчета? И сега има пенсионери и социално слаби, които нямаме сили да издържаме.

– Кога да очакваме смъртта на последния българин?

– Ако нещата в демографски план вървят в това темпо, а тенденцията се запази, последният българин ще изчезне през март 2134 година, а последните ни сънародници ще са някъде в Кипър или Гърция.

 

One Comment »

  • kyky said:

    Много спекулативно предствавяне на фактите. Всяко второ изречение не е подплътено с никакъв източник. Някакви данни на БАН се спрягат, които хем не са “излязли”, хем човекът ги цитира. И как пък направи заключението, че генофондът бил увреден?

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.