Home » Избрано

Гурково се превръща в малка Украйна

2015.03.24 Няма коментари
Spread the love

Бизнесмен с добро сърце от подбалканското градче Гурково в България осигурява работа и жилища на 150 украински семейства, предаде кореспондент на БГНЕС.

Снимка: Скрийншот от видео на БГНЕС

Снимка: Скрийншот от видео на БГНЕС

Към момента в подбалканското градче има три семейства. Последният пристигнал е машиностроителят Александър Хроменко. Той е дошъл сам, за да подсигури необходимото за семейството си, след което ще ги доведе. Хроменко е имал собствен бизнес в Украйна, но войната му отнела всичко. От бомбардировките е загубил двете си жилища и фабриката.

„Нищо не може да се прави там. Нищо не работи. Училища, банки, магазини, нищо няма“, оплаква се бежанецът.

Посрещна го Кольо Атанасов – собственик на голяма фабрика и благодетел. Той ще осигури жилище и работа на новодошлия. За благородната си кауза бизнесменът не говори много, защото обяснението е просто: „Преди сто години наши роднини от Гурково са бягали в Украйна от ужаса на войната. Сега няма нищо по-нормално ние да ги приемем, бягайки от друг ужас, който се случва там“, каза Атанасов.

Кметът на града – Стоян Бонев приема с радост благородната постъпка на неговия съгражданин. „Ние приемаме наши братя. С най-искрени и добри чувства. Всичко възможно правим, те да се чувстват добре при нас“ – допълни кметът.

От страна на бизнесмена това не е първото благородно дело. Преди 4 години подари триетажна къща на едно от най-големите семейства в региона, това на Цанка и Иван Палови, които имат 13 деца. Осигури и работа на бащата.

Източник: БГНЕС

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.