Home » Избрано

Състезание в София по публична реч на английски. Финалистът ще представя България

2015.03.30 Няма коментари
Spread the love

“Да не знаеш историята означава винаги да бъдеш дете” – това беше темата, по която млади оратори се състезаваха в София. Всеки имаше по-малко от 5 минути, за да завладее аудиторията. Финалистът от конкурса по публична реч на английски език ще представи България на международния конкурс в Англия.

Снимка: Скрийншот от видео на БНТ

Снимка: Скрийншот от видео на БНТ

16 финалисти. Всички изказаха своята теза – през паметта на гените до грешките, които в науката водят до велики постижение. Именно това прави един оратор брилянтен – начинът, по който успява да достигне до дълбочината на своята теза през разноцветна палитра от размишления, облечени в точните думи.

През май българският победител ще замине за Лондон, където 58-те финалисти ще се изправят един срещу друг в словесна битка, организирана от Съюза на говорещите английски език на Британската общност, под патронажа на кралица Елизабет II.

Източник: БНТ

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.