Home » Авторски страници, българи зад граница

Мигове с поезията на Яворов в Българско училище в Лондон

2015.02.24 Няма коментари
Spread the love
Снимка: Скрийншот от видео на Българското училище към посолството в Лондон

Снимка: Скрийншот от видео на Българското училище към посолството в Лондон

Много често учебниците по литература ограничават духовните пространства на Поетите. Не за друго, а защото в съдържанието им трябва да влязат още много имена, мирогледи и слова. Изречени и написани в живота, те очертават хоризонти. А един учебен час е винаги недостатъчен, за да обхване личните вселени на големите ни таланти.

За да се научим да разбираме Яворов, нужно е първо да го усетим. Затова, с учениците от 12 клас в Българското училище към Посолството в Лондон направихме свой експеримент, като изказахме и заснехме неговите безсмъртни думи. Без претенции за спектакъл. С помощта на Наталия, Божидар и Радослав, просто филмирахме свои мигове с неговата поезия. Разгледахме снимки от живота му. Съпреживяхме и почувствахме Поета. Защото вярваме, че в началото на 21 век, както винаги преди нас, любовта съществува. Ние просто я превърнахме в Мина и Лора. И я прочетохме пред камерата на нашето училище, за да я споделим с всички онези, които се вълнуват от духовните пространства на Поетите.

.

Здравка Владова-Момчева,

Българското училище към Посолството в Лондон

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.