Home » Избрано

„Брала мома къпини“ – хит в японски дискотеки (видео)

2015.02.24 Няма коментари
Spread the love

Сайтът Брадва.бг съобщава как българска народна песен е станала хит в японски дискотеки и клубове. Родното парче “Брала мома къпини” в изпълнение на японската “джипси банда” – “Пирамидос бенд” вдига адреналина на самураите и ги кара да щракат с пръсти и да тропат подобия на български хора по дансингите.

bg0003

Клипът на родния хит обаче е заснет в Македония през есента на 2014 г., когато групата била там на турне. Вокалът Родехихи Цучислава завидно добре се справя с трудния български език. А акцентът придава на песента особена екзотика. В клипа се вижда, че Родехихи и колегите му Йоичи Огидо – кларинет, Тору Хаяши – бас китара и Такаяки Курашима – ударни, искрено се забавляват по време на изпълнението.

ピラミッドス(PYRAMIDOS) – BRALA MOMA KAPINI
Gipsy Band from japan ▲s(pyramidos)
http://pyramidos.net/

Съседите ни от Р. Македония обаче са на мнение, че песента е traditional Macedonian party song, още повече, че бандата от Япония изпълнява и други балкански песни, включително традиционната „Македонско девойче“ (по нетрадиционен начин – вж. следващия клип).


PYRAMIDOS Makedonsko Devojce


PYRAMIDOS Chaje Shukarije

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.