2024-04-23

23 thoughts on “Апел на бесарабски българи до Плевнелиев, Борисов и Митов: Защо България мълчи?

  1. Пламен Петров, дори на запад бсе повече хора осъзнават че преврата в Украйна бе дирижиран от САЩ, и че правителството в Киев е военна хунта която води война срещу собствените си граждани. И двете страни водят пропаганда, но тази в западните медии е като извадена от Оруел: ВОЙНАГТА Е МИР, СВОБОДАТА Е РОБСТВО, НЕВЕЖЕСТВОТО Е СИЛА. Вие явно сте доста закърмен от тази пропаганда щом използвате фразата „позволява си.“ Все едно трябва да иска позволение да каже истината. А най-лошото е че този нео-Сталинизъм се спонсорира от САЩ: Митов беше служител на организация спонсорирана от правителството на САЩ която подпомага със смяната на неудобни режими. Едва ли е случайност че обяви изказванията на несъгласните с базирането на НАТО на територията на БГ за „абнормална и незаконна реч.“ След това Кюранов публикува позив в Дневник, в който настояваше да се менят закони за да се наказват несъгласните. Не спомена за Белене, но думите му предизвикват изплуване на призрака на Белене. А Център за Либерални Стратегии, от където Кюранов получава заплата, е спонсориран от National Endowment for Democracy, който пък случайно е в основата на всички цветни революции. Много „либерално и демократично“ е ограничването на свободата на словото, няма що. Така че драги, да ви питам: защо повтаряте анти-демократични позивки спонсорирани от правителството на САЩ?

  2. Едни правят руската пропагандна гледна точка, други – друга пропагандна гледна точка. И покрай тия пропаганди страдат обикновените граждани на Украйна, не само българите там разбира се, всички. Една от причините този конфликт толкова да забере, са едностранчивите, пропагандни погледи и отразявания на тази война. А всяко опростяване на този конфликт и всяко едностранно залитане, независимо в коя посока, когато се разглежда и коментира той, е вредно.

  3. Няма и не може да има никакъв спор, че България трябва да подкрепя и защитава своите сънародници в Украйна и където и да било по света. Въпросът обаче има и друга страна – трябва ли темата да се превръща в „платформа“ на пропагандната война, водена от руските централи в много страни в Европа, включително в България? Българските т.нар. обществени медии почти без изключения представят руската гледна точка, позициите на режима на Путин за случващото се в Украйна. Дори и днес в „Неделя 150“ Михаил Мирчев си позволи да говори за „хунтата в Киев“, за „войнственият Запад“ /и „миролюбеца Путин“, така ли?!/ и тем подобни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *