2024-03-28

4 thoughts on “Стефан Манов: Знаем кой ще е победителят в ДАБЧ

  1. Активността на „Еврочикаго“ да проведе тази полезна дискусия по темата безспорно заслужава адмирации и благодарност. Никой до този момент не е правил толкова сериозно проучване, това е факт.
    Въпросът е докога г-жа Кунева и нейните служители ще пазят мълчание по темата? Такава ли е представата за „България на гражданите“, „гражданското общество“ и така нататък или … да?

  2. Но бих искал да отворя тук един важен въпрос … каква ще е посоката на ОС?
    Същата: има ли причини да променим нещо? Изборното представителство на былгарите в чужбина няма алтернатива. Тези които трябва да се променят са политиците.

  3. Здравейте,

    Съгласен съм с казаното. Но бих искал да отворя тук един важен въпрос свързан с ОС. След като конференцията на Попова в Брюксел преди ок 2-3 години, проектът на ОС за Изборен кодекс и сега писмото до Кунева и натискът над ДАБЧ за повече прозрачност и действия по казуса ДАБЧ /каква роля на ДАБЧ, конкурсите, функционирането итн/, каква ще е посоката на ОС? Тези неща могат да се считат като победа, в смисъл че се оказа натиск и се показа решителността на доста български емигранти, но е загуба ако се вижда резултатите от тези инициативи. Държавата не обръща внимание на българите, където и да са те! Така че, отсега нататък накъде? Подкрепям инициативите и за това и питам. Благодаря на еврочикаго,Любо и Стефан, както и движение ДА, както и дейността на Велка в Германия.Надявам се лично да има повече координация между различните групи и инициативи и лека-полека повече сближаване за още по-силен натиск. Смело напред и поздрави!

  4. След това интервю, ако се казвах Меглена Кунева, щях да си посипя главата с пепел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *