Home » Избрано, политика

Американците не искат да се доставят оръжия за Украйна

2015.02.24 Един коментар
Spread the love

Путин: Малко вероятно е да има война с Киев

.

Схема: Pew Research Center

Схема: Pew Research Center

Над половината от гражданите на САЩ са против страната да доставя оръжия на Украйна, сочи изследване на изследователския център Пю – Pew Research Center, цитиран от местни медии. Поне 53% от интервюираните са твърдо против доставката на американска оръжейна продукция за Украйна, а „за“ са 41%. Последните събития в Източна Украйна видимо са променили нагласите сред американците. За справка, през април 2014 г. „против“ са били 62%, а „за“ – 30%.

На респондентите е бил зададен и въпрос „Подкрепяте ли санкциите срещу Русия?“ 60% са отговорили положително, а 34% са се изказали против. На въпроса „Какво е отношението ви към руския президент Владимир Путин?“, 70% от анкетираните са отговорили: „Негативно“. Симпатии към руския президент са изразили едва 12%. Проучването е било проведено по телефона в периода 18-22 февруари, като са били интервюирани 1500 пълнолетни жители на САЩ от всички щати.

Руският президент Владимир Путин заяви в интервю за руската телевизия „Русия-24“, че война със съседна Украйна е „малко вероятна“. Путин посочи необходимостта от спазването на договореностите в Минск и прекратяване на огъня в Източна Украйна като единствени възможности за стабилизирането на региона. „Европа е също толкова заинтересувана от това като Русия. Никой не иска конфликт на границата на Европа, особено въоръжен конфликт“, каза той. Според президента споразумението в Минск вече е станало „международен правен документ“ след като Съвета за сигурност на ООН е одобрил резолюция, предложена от Русия, която го потвърждава.

Според анализатора на Би Би Си Сара Райнсфорд президентът е показал увереност в своето интервю и ясно е заявил, че решението на конфликта в Украйна минава единствено през въвеждането на споразуменията в Минск.

Източник: в. „Сега“

One Comment »

  • 4апаев said:

    Може да се спори по въпроса дали украинските лидери са престъпници или не; но със сигурност се знае, че всички те са московски възпитаници, затова и моралът им е московски – същия като на българските „чавдарци” . . .

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.