Home » Авторски страници, политика

Петко Симеонов за края на лъжливото ехо

2015.01.02 Няма коментари
Spread the love
Петко Симеонов. Снимка: Личен архив

Петко Симеонов. Снимка: Личен архив

Ако политик покаже, че не е на мястото си, извърши сериозен гаф, направи голяма глупост или демонстрира, че се вълнува предимно от личните си интереси, с него, дори у нас, е свършено. Примери? Колкото искате. Не желая да правя изчерпателен списък от имена, защото сред тях има и достойни хора, както и други… Като започнете от Филип Димитров, минете през Нейчо Неев, Негово Величество, Сергей Дмитриевич, Ахмед Доган, Искра Фидосова, Николай Бареков и завършите (условно) с Христо Бисеров, ще забележите, че за всекиго е нужен отделен разказ. Самият той, обстоятелствата около него, противостоящите и помагащите му сили са различни, за всекиго са нужни специфични, особени изрази. Те са несравними. Обединява ги едно – изреченото от тях в публичното пространство няма ехо. От връх Балкана да викнат, Ехо не отговоря.

В същото време се сещаме за така наричаните “политически анализатори” – политолози, социолози, бивши ДС началници, голфери, “водещи”, “журналисти”… Въобще хора, можещи да подреждат думите, но с обединяващо ги качество – “захапали цицката”. (Цицката е друга тема!). Бълват глупости, без срам си сменят убежденията и твърденията. Те са единствените свободни хора в днешна България. Те са вечни! Ехото от думите им постоянно кънти в ушите ни. Дори да си запушим ушите – те са като гласове от халюцинация. Техен инструмент са безсрамните масови медии. (Медиите, заедно с цицката, са друга тема.)

Няма как да пропусна “Независимата съдебна власт”, към която се е присламчила и Прокуратурата. България не е член на ЕС, затова не бива да изпадаме в заблуда – тя е във властта на “независимата съдебна власт”. Както казваше един бивш Главен прокурор – ние не сме РБ, а сме СРБ (Съдебна Република България). Това е пък властта на съвсем свободните у нашенско. Ще вкарат, когото си искат в затвора, другиго ще пуснат. Плесен върху тялото на страната! Плесен, дами и господа. Никаква геополитика. Раково образувание. Болест.

И тук неизбежно стигам до Фейсбук, другите социални мрежи и въобще до интернет.

Разбирате ли, че ние, пишещите тук, сме в субкултурата на съвременна България? Ние се забавляваме с нещо като игра с кукли, както в стари времена си играеха малките момиченца.

Създадоха ни “отдушник”. Технологиите са ни изкопали дупката, в която можем да викнем: “Цар Траян има кози уши!”
Е?

Тъй като новогодишните поздравления и пожелания са валидни за околните и Всевишния до Свети Трифон Зарезан, да си пожелаем:

Край на халюцинациите! През Новата 2015 година няма да ги четем, чуваме и гледаме! Край на СРБ!

КРАЙ!

И да не забравяме, че ако не стане това, чакат ни заредени АК. Има за всекиго…

Живи и здрави!

 

Петко Симеонов

———————————————————————————————————————————————————–

* Публикуваният тук текст е поместен на стената на П. Симеонов във Фейсбук.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.