Home » Авторски страници, Е-Списание

Стоянка Мутафова – най-възрастната играеща актриса

2015.01.03 Няма коментари
Spread the love

Стоянка Мутафова официално е вписана в Книгата за рекорди на Гинес като най-възрастната играеща актриса в историята на света – информират български медии. Тя направила това постижение още на рождения си ден на 2 февруари 2014 г., но сега то било признато и записано.

Легендарната актриса продължава да е на сцената. Снимка: в. "Монитор"

Легендарната актриса продължава да е на сцената. Снимка: в. “Монитор”

На 92 години театралната легенда не спира да играе в спектакъла “Столетие мое” в Сатиричния театър в София. И може след месец, когато навърши 93 години, да подобри собствения си рекорд. В програмата й има представления и за пролетта на 2015 г., а актрисата е категорична, че въпреки болежките, които има, няма да се откаже от сцената и театъра.

“Сцената ми е живецът и затова не се отказвам. Да стоя вкъщи, би значело духовна смърт за мен. Щом пълня салоните и ме аплодират, значи трябва да играя и публиката ме иска. Гледайте ми спектаклите, а не болестите!” – заявява пред български медии г-жа Мутафова.

Стоянка Мутафова не отрича, че още не е направила всички необходими операции, препоръчвани от лекарите, за да се оправят краката й. Преди години пък не се е съгласила на операция за премахване на пердето на очите и зрението й се е влошило. Ролите си тя учи с лупа или с помощта на дъщеря си Мария Грубешлиева – Муки, която й чете.

Пред в. “Монитор” Мария Грубешлиева заявява наскоро, че не е чувала майка й да е вписана в Книгата на рекордите Гинес.

„Да ви кажа, аз лично не съм чувала това, че майка ми е вписана в „Гинес”. Тя че си е за „Гинес”, това е така, няма спор. Но вероятността ми се струва малка. Лично аз не знам такова нещо. Майка ми също не знае”. Пред репортер на вестника тя допълва също, че дори и някой от „Гинес” да е искал да сложи Стояна в Книгата за рекорди, той със сигурност е пробвал да се свърже със самата театрална легенда по мобилния, а Стоянка почти никога не го вдигала. „Като й видя джиесема, там има поне по десет пропуснати повиквания. И накрая хората тръгват да звънят на мен по всякакви въпроси” – казва още Муки.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.