Home » Избрано

Директорът на Exxon Mobil: Никакъв фракинг близо до дома ми!

2015.01.29 Няма коментари
Spread the love

Рекс Тилерсън – председател и изпълнителен директор на петролния гигант Exxon Mobil, се присъедини към съдебен иск за спиране на строителството на водна кула за фракинг на петрол близост до дома му.

Рекс Тилерсън

Рекс Тилерсън

Позицията на Тилерсън срещу добива на петрол в близост до неговата собственост е особено интересна, предвид факта, че Exxon Mobil е водеща фирма в областта на добива на петрол и газ, посредством фракинг.

През миналия ноември Тилерсън се появи на среща на градската управа в Бартънвил, Тексас, за да се присъедини към протеста срещу водната кула, съобщава The Wall Street Journal.

В съдебния иск се посочва, че ”проектът ще предизвиква много шум и опасности за движението по пътищата, тъй като за изпомпването и транспорта на водата от кладенците ще се използват много големи камиони.”

Кулата, която ще се издига на височината на 15 етажна сграда, се предвижда да бъде построена в съседство с конното ранчо на Тилерсън и недалеч от неговото имение.

Медията припомня, че Рекс Тилерсън вече е посветил достатъчно време и усилия на този проблем. Освен,че присъства на сесията на градския съвет в Батънвил, той взе участие в тричасово съдебно заседание през май миналата година и присъства на целодневна медиационна сесия по проблема през септември.

Сред противниците на проекта има и други хора, за които не известно, някога да са се ангажирали с природо-защитни каузи, като например бившият лидер на Камарата на представителите Дик Арми и съпругата му, които са водещи ищци по делото.

Говорител на компанията Exxon Mobil заяви, че г-н Тилерсън се е присъединил към съдебния иск в лично качество, а не като изпълнителен директор на петролния гигант, както и че компанията няма отношение към съдебния спор.

Източник: OFFNews

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.