Home » Авторски страници, българи зад граница

Българското училище в Лондон събра над £1100 за децата от Карин дом – Варна

2014.12.22 Няма коментари
Spread the love

Коледа иде – време за милосърдие, добрина и веселие

.

Untitled1

В Българското училище към Посолството в Лондон посрещането на Коледа започна в началото на декември с традиционната кампания за набиране на средства за деца със специални потребности в „Карин дом” – гр. Варна, основан от нашия обичан посланик Иван Станчов.

В няколко последователни акции сред децата от училището, техните родители и сред многото приятели на кампанията успяхме да съберем сумата £1 134.20 (хиляда сто тридесет и четири паунда и 20 пенса) чрез следните мероприятия:

  1. Продажба сред нашите ученици и техните родители на календари и коледни картички, рисувани от децата, лекуващи се в „Карин дом” – £365. Ръководството на училището ни благодари на г-жа Милена Везенкова, директор на българските училища „В. Левски” в кв. Баркинг  и „Розова долина” в кв. Тотнъм – гр. Лондон, която осигури безплатния транспорт на календарите и картичките от България до Лондон.
  1. Продажба на нарисуваните от нашите ученици от 1 до 12 клас коледни картички на празничния концерт на Българския лондонски хор, под ръководството на г-жа Десислава Стефанова. Благодарение на нейното любезно предложение, Никълас Шрайф – 12-годишен , ученик в 6-ти клас, и неговата сестричка – Стела – ученичка в 1-ви клас, изпълниха „Шарена гайда писана” и призоваха публиката да дари в полза на Карин дом. Невяна и Стоян от гимназията успяха да продадат успешно всички нарисувани от нашите ученици коледни картички.  Събрана бе сумата £319.20.
  1. На коледното тържество на предучилищната ни група “Азбукарче”, състояло се на 21.12.2014 г., от дарения на родителите бе събрана сумата £250.

Тези средства, възлизащи на £934.20, ще бъдат преведени в банковата сметка на „Приятелите на Карин дом” в банка HCBS в Лондон.

Отделно, учениците от гимназиалния ни курс Лора, Христина и Иван, подаряваха рисувани от нашите ученици коледни картички (втори транш). Всеки дарител, присъстващ на Тържествения концерт по случай закриването на Българските културни дни в Лондон и дарил средства за Карин дом и за Friends of Bulgaria, получаваше такава картичка. Организацията Friends of Bulgaria подпомага домове за деца без родителска грижа в България. Бяха събрани £400. Половината от тази сума в размер на £200 ще бъде преведена директно от Friends of Bulgaria  в сметката на Карин дом.

Така че сме особено щастливи да отчетем:

Тази година общата сума, събрана за децата, които се лекуват в Карин дом, възлиза на £1134.20 (хиляда сто тридесет и четири паунда и 20 пенса). И това е рекорд.

Благодарим на всеки един, отворил сърцето си с добрина и участвал в кампанията ни.

Бъдете благословени, здрави, щастливи в Коледната нощ, мили хора.

Весели празници и щастлива 2015-та година!

 

С особена признателност,

Българското училище към Посолството на България в Лондон

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.