Home » Авторски страници

Младежи от Обзор представиха достойно България на европейски младежки форум в Малта

2014.11.14 Няма коментари
Spread the love

1

Деца от Обзор участваха в младежки обмен в Малта по проекта „Създаване на мост между младежите чрез спорта”, финансиран от програма „Еразъм” на Европейския съюз.

В рамките на една седмица те се включиха в различни спортни прояви, семинари и уоркшопове, свързани с ползите от членството в ЕС. Беше им разяснена ролята на Европейския парламент, важността на спорта за здравето, социализацията и възпитанието на младите хора.

3

Участие в проекта взеха над 70 младежи между 14 и 16 години от 12 страни, сред които България, Испания, Италия, Франция, Турция, Румъния, Естония и др. Българската група се представи достойно и се завърна с най-много спечелени купи – 5 първи места, 2 втори и едно трето.

Българските младежи спечелиха „златото” на състезанията по шах за момичета до 14 години, две първи място в турнирите по боулинг – при момичета до 14 години и момичетата над 14 години, бяха първенци в състезанията по бягане за момичета до 14 години и по билярд в същата възрастова група.

2

В надпреварата по колоездене момчетата от тима на Обзор бяха първи сред общо 50 участници. Тя обаче нямаше състезателен характер и на младите колоездачи от Обзор не бяха присъдени награди.

Партньор по проекта, провел се в островната държава, беше сдружение „ОбзорАрт”, а участието на българските младежи се осъществи с финансовата и логистичната подкрепа на кметство Обзор.

.

Комуникационна група
Имидж Едвъртайзинг

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.