Home » Авторски страници, българи зад граница

Коледна работилница в Българското училище в Хамбург

2014.11.24 Няма коментари
Spread the love

С много настроение и претворена в красиви украси фантазия премина денят на коледната работилница в Българското училище в Хамбург.

10704217_792784214114527_5347379423462760409_o

На 22 ноември всички ученици се включиха в проведената с любезното гостуване на представители от Българската православна църква традиционна инициатива за изработка на поздравителни картички и украшения за дома по случай Рождество Христово. Във всеки детайл децата вложиха любов и естетически вкус, и чрез всяка завършена украса изграждаха празничното си настроение.

Кулминацията на училищния празник за Рождество Христово ще бъде коледното тържество, което ще се проведе на 29.11.2014 г., събота, от 12.00 часа в малката зала на Хамбург Хаус Аймсбютел, Doormannsweg 12, 20259 Hamburg. Учениците са подготвили песни, танци и кратко представление, в което един известен от българската литература палавник ще иска да разбере какво е Коледа и ще усети преобразяващата сила на Рождество Христово.

По време на коледното тържество ще се състои и благотворителна изложба – базар на изработените от децата в празничната работилница картички и украси. Събраните средства ще бъдат дарени на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на деца в гр. Дупница.

 

Българско училище в Хамбург

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.