Home » Избрано, история

Скандален филм за Светите братя Кирил и Методий

2014.09.04 Няма коментари
Spread the love

Червена Евро-мафия „забрави“ България на Св.Св. Кирил и Методий – и Вселенският патриарх одобрява

.

Евгени Веселинов,  Вulgarica.com

Вечерта на откриването на проекта през 2013 г. „Кирил и Методий – Апостолите на славяните“/ „Cyril and Methodius – The Apostles of the Slavs“/ Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů. Снимка: офциален сайт: filmcyrilametodej.cz

Вечерта на откриването на проекта през 2013 г. „Кирил и Методий – Апостолите на славяните“/ „Cyril and Methodius – The Apostles of the Slavs“/ Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů. Снимка: filmcyrilametodej.cz

Сборен екип от „експерти“ от бивша Чехословакия (ЧССР), СССР, подпомогнати от ЕС, министри и кметове, специално прави филм в „чест“ на 1150-тата годишнина от Моравската мисия на Светите братя, без нарочно да спомене дори името на мястото – откъде и как са тръгнали.

Червена Евро-мафия, събрана в снимачен екип „забрави“, че Кирил и Методий са българи в специално направен филм в „чест“ на 1150-тата годишнина от Моравската мисия на Светите братя под заглавие „Кирил и Методий – Апостолите на славяните“ („Cyril and Methodius – The Apostles of the Slavs“, „Cyril a Metoděj – Apoštolové Slovanů“).

Никъде в синопсиса на проекта, или т.нар. „филмовата продукция“ не се споменава дори името „България“. Въпреки че не са пропуснати фактите за титулуването им като равноапостоли и Славянски апостоли, както и обявяването им за съпокровители на Европа от папа Йоан Павел II.

Най-нагло се описват други нации, като се казва: „Този проект е замислен като паневропейски и отчита исторически факти и събития, които имат отношение към други нации, включително поляците, русите, македонците, сърбите, гърците и т.н. Проектът беше представен пред Негово Светейшество Вартоломей (Архиепископ на Константинопол, Новия Рим и Вселенски Патриарх, Председателстващ архиепископ на Световната православна църква) и получи позитивен отзив.“

През 1880 г. папа Лъв XIII въвежда своя празник в календара на Римокатолическата църква. През 1980 г. папа Йоан Павел II ги обявен ко-патрони на Европа, заедно с Бенедикт на Nursia.

През 1880 г. папа Лъв XIII въвежда празника на Св. св. Кирил и Методий в календара на Римокатолическата църква. През 1980 г. папа Йоан Павел II ги обяви за съпокровители на Европа.

Червената мафия се ръководи от режисьора Петр Николаев, роден през 1957 г. и образовал се в комунистическа ЧехоСловакия. Защо споменаваме точното име, сега разделено на Чехия и Словакия, но отново събрано, като в „партизански отряд“ в тази продукция, което ще видите по-долу.

След като завършил образованието си Николаев, заминава за Франция и цели 9 години работи през цялото време като сладоледаджия, раздавач на диплянки, бояджия и гледач на деца. От 1992 г. започва пак да се занимава с кино, като асистира на чужди продукцуии в Прага, чак през 1997 г. прави дебют на екрана. Снима предимно местни телевизионни филми и сериали.

Сценарист на филма е Мирослав Ошчатка, който е на „свободна практика“ и за екрана е писал за телевизионни продукции и сериали.

Негов продуцент е Виктор Крищов, който е завършил Военния университет в Бърно и на мен неизвестния Доминикански университет в Илинойс, САЩ. Крищов преди това има няколко помощни участия в продукции. Копродуценти са руснакът Василий Мистенко и по един представител на Словакия и Словения.

Европейският съюз официално е подпомогнал създаването на филма с официалното забравяне на България, въпреки че в ЕС българският език е официален и празникът на Светите братя Кирил е Методий се отбелязва всяка година.

Отново наглост – за експертен партньор №1 е посочена Римо-Католическата Църква, която ясно признава българските братя, и както споменахме по-горе, самата тя ги въздигна в „Съпокровители на Европа“. В същото време „забравя“ да „експертира“ своите собствена история и достойнство, които са били дискредитирани и в други „по-нежни“ сфери по целия свят.

Друг „експерт“, който е посочен е Музеят в Моравия, който се предполага, че трябва добре да знае как Кирил и Методий развиват основна дейност като емисари на християнството за славяните от Великоморавия и Панония. Предполага се, че в музея не се раздават пуканки и по лавиците му не са наредени банани. Същото се отнася и за Чешката академия на науките, която също „виси“ на „експертния“ списък, който се допълва от министри и кметове.

Flag_of_CzechoslovakiaТози „списък“ не ви ли прилича на онези същите от времето на комунизма, само дето липсва СССР, пардон ЧССР, ЦК на ЧКП и нейният Генерален секретар Густав Хусак. Венсеремос!

Единственото извинение за „пропуснатото“ име на България, от някои от гореспоменатите „експерти“ и „велможи“ или „невнимание“ може да бъде само едно – ДА НЕ СА ГЛЕДАЛИ ФИЛМА.

ТАКА, КАКТО СЕ ПРАВЕШЕ ПРИ КОМУНИЗМА, КОГАТО СЕ СЛЕДВАШЕ ПРАВАТА ЛИНИЯ НА ПАРТИЯТА ИЛИ СЕ РАБОТЕШЕ ПРОТИВ ВРАГА!

Това ако е професионализъм – аз съм партизанин!

Ех, пък какви чехкини идваха по морето, защо не вземат те да направят някой филм, ами само „мъже“!

—————————————————————————————————————————-

Cyril_Methodius25KСв. св. Кирил и Методий са двама братя през 9-ти век, които развиват основна дейност като емисари на християнството за славяните от Великоморавия и Панония. За своята работа, която значително ще повлияе на културното развитие на славяните, са наречени апостоли на славяните. На тях се дължи създаването на азбуката глаголица – първата азбука, която служи за писменост на езика староцърковен славянски. Азбуката кирилица, създадена на основата на тази глаголица, се използва и до днес в различни славянски езици. Кирил и Методий, са канонизирани като Светци за превода и популяризирането на Библията на старобългарски език (придобил популярност в неговата руска редакция като църковнославянски или черковнославянски език и разпространяване на християнството сред ранносредновековните славяноезични народи. Титулувани са като равноапостоли и Славянски апостоли. На 30 декември 1980 г. с апостолическото послание Egregiae Virtutis, папа Йоан Павел II ги обявява за съпокровители на Европа. Православната църква ги почита и като едни от светите Седмочисленици заедно с техните ученици и последователи Климент, Наум, Ангеларий, Горазд и Сава.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.