Home » Авторски страници, политика

Нов протест в София срещу високите цени на тока

2014.09.30 Няма коментари
Spread the love

Представители на различни протестни групи свикват утре в София протестен митинг срещу високите цени на тока и икономическия геноцид над българския народ. Какви са техните основания, тези и виждания, които ги водят към организирането на този пореден протест, можете да прочетете по-долу.

———————————————————————————-

Плакат от протест срещу твърде високите за българския стандарт на живот цени на тока, организиран преди две години. Снимка: btvnews.bg

Плакат от протест срещу високите цени на тока, организиран преди две години. Оттогава досега се проведоха много подобни протести, но цената на тока продължи като цяло непрекъснато да расте. Снимка: btvnews.bg

Решението за 10% увеличение на тока е поредното предизвикателство срещу българската общественост, нова стъпка в геноцида, извършван срещу българския народ от представители на вътрешната и международна олигархия. Безумно високата за българските условия цена на тока се дължи на следните причини:

1. Високата цена, по която се изкупува произведения от ВЕИ (възобновяеми енергийни източници) ток.

2. Високата цена, по която се изкупува произведения от американските ТЕЦ Марица Изток-1 и Марица Изток-2 ток.

3. Злоупотребите на енергоразпределителните дружества (ЧЕЗ, ЕВН, ЕнергоПро). Достатъчно примери бяха посочени в направената им ревизия.

4. Злоупотребите с евтината електроенергия от АЕЦ “Козлодуй”, която се използва за обогатяване на частни лица чрез износ.

5. Фактът, че непредставляващите никаква опасност в технологично отношение 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ “Козлодуй” бяха спрени от действие с незаконно решение на Министерски съвет, отхвърлено от Конституционния съд на Р. България.

Фактите показват, че не само не трябва да се увеличава цената на тока, но е възможно нейното намаляване на половина. Единствената причина за увеличаването на тока е безкрайната алчност на представители на българската и на международна олигархия, която паразитира върху неволята и страданията на българския народ. Единственият начин да се противопоставим на извършвания срещу нас геноцид е пътят на борбата.

Представители на различни протестни групи в София свикват в сряда, 1 октомври 2014 г. от 18.00 ч., митинг протест срещу повишаването на цената на тока и геноцида над българския народ, който ще се проведе пред Министерството на икономиката (кръстовището на ул. “Раковски” и ул. “Славянска”).

За всички ни е ясно, че проблемът за цената на тока не може да бъде решен окончателно в рамките на действащата олигархична система. Най-сигурен гарант за това е обединяване на активистите на протестното движение около ясни социални цели. Затова и лозунгите, които ще издигнем на протеста на 1-ви октомври, няма да се ограничат с искане за намаляване цената на тока, а ще посочат и цели, подриващи основите на олигархичния режим: 1. Одържавяване на енергоразпределителните дружества, 2. Разваляне концесиите за добив на злато и други цветни и ценни метали, 3. Възстановяване на националната банкова и застрахователна система. 4. Ревизия на всички сделки, сключени с държавна собственост. 5. Съд за виновниците за националната катастрофа и геноцида над българите и др.

Румен Дечев

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.