Home » Авторски страници, българи зад граница

Поздравителен адрес за Деня на българската независимост

2014.09.22 Няма коментари
Spread the love

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ДО БЪЛГАРИТЕ ПО СВЕТА

ОТ КОНГРЕС НА БЪЛГАРИТЕ В УКРАЙНА

Untitled

Уважаеми сънародници!

Честит Ден на Независимостта на всички българи! В резултат на многогодишна борба на нашите национални герои, 22 септември 1908 година става исторически ден на България. Историческият успех е постигнат с общите усилия на българските политици, сред които са и бесарабските българи като Александър Малинов и генерал Данаил Николаев.

През годините на независимостта, благодарение на усилията на много българи, нашата Прародина успява да положи фундамент на икономическо, културно и духовно развитие. Не веднъж българинът е изпитвал моменти на гордост за постигнати нови върхове в науката, образованието и спорта. Всички постижения са резултат на упорития труд и вярата в доброто. Стремежът към независимост и самостоятелност трябва да продължава постоянно и да не угасва.

Уважаеми българи, от името на Всеукраинската обществена организация „Конгрес на българите в Украйна” ви пожелавам да сте живи, здрави и силни. Нека достойните постижения на нашите предци да бъдат подкрепа на вашите усилия и труд, насочени към развитие на силна и богата държава.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Юрий Граматик,

Президент на Всеукраинската обществена организация
„Конгрес на българите в Украйна”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.