2024-03-29

1 thought on “Милост няма

  1. Ех тези селяни от Калище! Изглежда в България само простаците са способни да отстояват исканията си. Защо умните хора не застанат твърдо и до край против простащината? Защо ограбените в български банки не исискат със същата непримиримост да бъдат наказани крадците? Защо не отпишем по същия безапелационен начин политическата класа на българия от списъците с български граждани?
    Защо само българските простаци са способни заястанат и да искат до край?
    Е, като задавам въпрос ще ми се наложи аз пръв да дам отговор нали? Ами това става защото в България простащината е приета за ценност. Ако си прост, агресивен, шумен и непреклонен то значи си човек от народа, значи си силен, значи си наш, значи си българин.
    Ако си учил, ако си тих, ако спориш използвайки логика и факти, ако си сменяш мнението на базата на тази логика или тези факти значи си женчо, слаб, безволеви и или си еврогей или си русофилистик. Може и да си хамериканец. Но в никой случай не си българин.
    Та аз отговарям, че Калище, Бойко, Цветан, Маргините не е заболяване, то е симптом. Симптом на това, че някъде по време на богатат ни история се научихме, че да си българин означава да си прост. Докато бай Ганьо е истинският българин а Алеко е лустросан интелигентин дотогава ще има и Калище и прасета в парламента а на нас интелигентите ще ни остане да се убеждаваме един друг, колко са полезни калните бани за здравето на нацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *