Home » Избрано

Г. Котев: Как новият шеф на АЕЦ-а приема “свежо” ядрено гориво

2014.09.20 Няма коментари
Spread the love

Георги Котев,  Gikotev.blog.bg

 

Случката е от преди почти осем години (октомври-ноември 2008-ма г.) и е отразена в два документа, утвърдени от наскоро назначения (за втори път) изпълнителен директор на АЕЦ “Козлодуй” Димитър Ангелов. Тогава той е все още само главен инженер на все още действащите блокове 5 и 6.

Ето ги и въпросните два документа, описващи два АКТ-а, по приемането на една и съща партида (42 броя горивни касети) “свежо” ядрено гориво , върху които, с червени знаци съм акцентирал на местата, на които си струва да обърнете внимание, или съм дал пояснения, за по-пълното и правилното им прочитане. За по-добро прочитане на публикуваните страници кликайте с мишката върху тях, за да се увеличат.

Датата, броя и поименният състав на приемателната комисия.

Пояснения за съкращенията в горния ляв ъгъл:

ВСГ-3 – Възел свежо гориво – 3, е мястото/помещението, в което се съхранява свежото ядрено гориво за блокове 5 и 6.
GO – система Ядрено Гориво.
РФТ – ИО – сектор Реакторно-Физични Технологии, към направление Инженерно Осигуряване, е персоналът, отговорен за правилното приемане на горивото, чийто ръководител е И. Наев, а член А. Вълчков, във втория червен овал.

Втора страница от първия АКТ:

Повечето участници в мероприятието са поставили датите, в които са положили подписите си.

Следва приложение, описващо съдържанието на партидата от 42 броя горивни касети, плюс няколко органа за регулиране, но понеже това е рускоезичният вариант, и понеже то съвпада на 100% с българоезичния вариант, сега ще го спестя, а ще го видите във втория АКТ. Сега:

Датата, бройката и съставът на приемателната комисия изведнъж се променят!!!

Продължаваме с обещаното приложение:

Продължаваме с приложението:


Много по-подробен и разяснителен коментар относно съдържанието и разминаването между тези два документа можете да намерите в материала Ядрената мафия (ЯМ) – дела и документи X, който е публикуван преди повече от 4 години, в този блог (блога на автора Георги Котев – б.р.). НО поради независещи от мен причини линковете в тази публикация, водещи към публикуваните по-горе два АКТ-а, отдавна вече не водят към тях. Сега картинката става пълна. Нещо повече, може би от ядрената мафия сигурно си мислят, че съм загубил тези разобличения безвъзврътно, а днешната публикация ми дава възможност да ги убедя, че силно се заблуждават.

На 14-ти октомври 2010-та г. имах среща с тогавашния министър на енергетиката Трайчо Трайков, пред свидетели, и тези два документа бяха само около 10% от пълния обем доказателства, които му показах и оставих, за престъпленията в ядрения сектор. Попитах го – на достоверността на кой от двата акта вярва? Отговор – мълчание! Попитах го, а каква е вероятността, че за същата партида няма още 20 или 200 различни АКТ-а, за всеки един случай от живота? Обеща да попита лично Димитър Ангелов, който междувременно вече беше назначен от Бойко Борисов за главен меринджей на АЕЦ-а. Не знам дали и какво са си говорили, но три седмици по-късно, на 5-ти ноември 2010-та г., Ангелов беше сменен, но отговорност, както за това, така и за много други престъпления, не му беше потърсена!!! Трайков го изпрати на пенсия с благодарности. Сега Борисов го връща на бял кон, а за вас остава по-скъпия ток, след 10-на дни. Честито!

Ирония на съдбата! Тези два документа, както и още десетките, с които разполагам, ги получих още през пролетта на 2010-та г., когато все още живеех и работех в Италия. По същото време тези документи са били поверени за съхранение и пазене от структурно звено (сектор) на АЕЦ-а, ръководено не от кой и да е, а от съпругата на същия Димитър Ангелов, Ирина Ангелова!! Дали самата тя има пръст във факта, че те стигнаха до мен, предстои да разберем.

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.