Home » Авторски страници, българи зад граница

Представители на ОССЕ се срещнаха с бесарабски българи

2014.08.09 Няма коментари
Spread the love

Untitled

На 6 август т.г. членове на бесарабското дружество «Св. Св.Кирил и Методий» – Болград, Украйна, заедно с други обществени организации, се срещнаха с представителите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа в Одеска област.

На срещата беше обменена информация и бяха направени изказвания за положението в Украйна и в местата, компактно населени с българи, гагаузи и албанци. Стана дума и за това, че въпреки отсъствието на радикална политика и националистическа риторика в нашия регион, се случиха провокативни действия на някои «политици» и беше излъчен провокационен репортаж по един местен ТВ канал, който се опитваше да изкара населението на Болград и региона сепаратистки настроено.

На представителите на ОССЕ бяха предадени документи от архива на дружество “Св. св. Кирил и Методий” – Болград, свидетелстващи за реалното положение на българите в Одеска област.

 

Дружество на бесарабските българи “Св. св. Кирил и Методий”

 

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.