Home » Е-Списание

Куче стана кмет в Минесота (видео)

2014.08.14 Няма коментари
Spread the love

Фермерско куче на име Дюк беше избрано за кмет на селището Корморант в Северозападна Минесота. Според информацията на телевизия CBS, на провелите се в селището избори с голямо мнозинство е победил не много приказливият Дюк (Duke).

.

Според медията, новият кмет лично познава всички 12 жители на селището и се ползва с голяма популярност сред тях.

Местите вярват, че Дюк е много важен за тяхната безопасност, защото посреща със силен лай минаващите през селото автомобили и така ги заставя да намалят скоростта.

Мандатът на четириногия кмет е 1 година. През това време той ще трябва да изпълнява задълженията си като администратор, а вечер да посещава кръчмата, където се събират всички жители.

Дюк ще встъпи в длъжност в събота. На официалната церемония ще е облечен с фрак и цилиндър, а преди това ще ходи на фризьор, за да го срешат.

Фирма производител на кучешка храна вече му е осигурила запаси за една година от своята продукция. Негови предшественици са лабрадорът Боско, който от 1981 до 1994 г. беше кмет на селището Санол в Калифорния, както и котката Стъбс, която през 1997 г. бе избрана за кмет на градчето Талкитна в Аляска. А през 1968 г. “млади интернационалисти” издигнаха шопара Пигас Безсмъртни за кандидат за президент на САЩ.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.