Home » Избрано

ООН: 2600 убити досега в конфликта в Източна Украйна

2014.08.29 Един коментар
Spread the love
Иван Симонович

Иван Симонович

Близо 2600 души са убити от средата на април досега в конфликта в Източна Украйна. Данните съобщи помощник-генералният секретар на ООН за човешките права Иван Симонович, цитиран от световните агенции.

Той представи нов доклад за нарушаването на човешките права в Източна Украйна. В него се казва, че между средата на април и 27 август в конфликта в Източна Украйна са загинали най-малко 2593 души – средно по 30 души на ден. “Тенденцията е обезпокояваща. Има значително увеличаване на броя на убитите в източната част на страната”, подчерта Симонович.

Той уточни, че в посочените данни са включени и 298-те жертви на разбилия се малайзийски самолет.

И двете страни в украинския конфликт извършват нарушения на правата на човека, взимайки на прицел цивилни, блокирани от сраженията в градските райони или опитващи се да избягат през така наречените “безопасни коридори”. Проруските сепаратисти прибягват до убийства, мъчения и отвличания, а украинските сили са отговорни за такива нарушения на човешките права като произволни арести, мъчения и изчезвания на хора.

Заключенията в доклада се основават на изводите на 34-членна наблюдателна мисия на ООН в Украйна.

Източник:  БТА

One Comment »

  • PRAVDA said:

    РУСИЯ НЯМА АБСОЛЮТНО НИЩО ОБЩО С ВОЙНАТА В УКРАЙНА . # СРЕЩУ УКРАИНЦИТЕ ВОЮВАТ РУСКИ ВОЕННИ КОИТО СА В ОТПУСК . # ВСЕКИ САМ ИЗБИРА ДАЛИ ДА ПОЧИВА ПРЕЗ ОТПУСКАТА ЗАД ГРАНИЦА (на Камчия например). # КОГАТО СЕ ВЪРНАТ ПУТИН ЩЕ ГИ НАКАЖЕ С МЪМРЕНЕ, ЧЕ СА ИЗЛЕЗЛИ В ОТПУСК С ОРЪЖИЕ !

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.