Home » Избрано

Организират всенародна молитва за спасение на България

2014.07.26 4 коментари
Spread the love

10543621_940137919346003_8709889988326646206_n

Във Фейсбук са подели организацията на всенародна молитва за спасениe на България. Тя се организира на 15 август 2014 г., денят на Успение Бородично. От социалната мрежа призовават да се даде гласност на тази всенародна молитва, за да се включат възможно повече хора и да се получи по-голяма сила на молитвата, всеки според даденото му. Единната молитва ще бъде под открито небе, в един и същи ден и час.

Твърди се, че искрената колективна молитва  може да има огромна сила. Тя обаче трябва да се проведе час по-скоро. „Ако всички със запалени свещи се обърнат с молитва към Господ в един определен ден, час и минута, ще видиш какво чудо ще стане тогава!…”, твърди Мата Киликчиева, която наричат старозагорската Ванга.

За единната молитва на няколко пъти са получавани знаци, напътствия, уточнения, подсказка имало дори и за насрочения ден – Голяма Богородица. Целта на това начинание е да се получи мощно взаимодействие между възможно най-много истински, духовни българи по света.

Във фейсбук-коментарите се включват още хора, които одобряват начинанието, твърдейки, че 15 август е много силен ден. Да се обединим около една молитва за България и българите, призовават те.

”Всички градове и села в България, в един и същи ден да забият камбаните на църквите им и хората да излязат на площадите със свещ в ръка! Всички в един точно определен ден и час да започнат да се молят! Да се молят на Господ да престанат изпитанията ви и да се обърне животът на народа към добруване!” – предава Мата Киликчиева посланието, което казва, че получила свише. Тя казва, че духовните водачи на християнските църкви – православни, католици, протестанти, евангелисти, петдесетници, в определен ден и час трябва да съберат хората си.

„Да изнесат кратка беседа и в точно определения, съгласуван с тях и държавниците ни час и минута, да започне всенародна молитва. Да забият камбаните. Народът да наведе глава. Дори да излезе, ако трябва, със запалена свещ в ръцете по площадите, но да започне да се моли на Господ за добруването на българския народ. Молитвата може да я води духовен водач – митрополит или свещеник – на микрофон, на глас, а народът да бъде в съгласие с него. Но да се молим вкупом, целият български народ, или всеки със своята си молитва, но в точно определен ден и час“.

Източник: Рerniktoday.net

4 Comments »

 • Диана said:

  Обявеният час за Всенародната молитва за България е 12:00 на 15 август Успение Богородично https://www.facebook.com/events/757372514308788/762259313820108/?notif_t=event_mall_reply

 • Диана said:

  Скъпи приятели, БЪЛГАРИ, поднасям Ви покана да се присъедините към събитието, което организирам във фейсбук МОЛИТВА ЗА БЪЛГАРИЯ, която ще се извърши на 15 август Успение Богородично от 12:00 българско време! Дали в храма или под открито небе, важно е в точно този момент да обединим любовта си към Родината в всенародната молитва за нейното спасение, възраждане и просперитет! А аз ще съм много щастлива да споделя този миг с българи милеещи за нашата майка България! https://www.facebook.com/events/757372514308788/

 • Mariana said:

  Коментар от днес в група във Фейсбук „Всенародна молитва за Спасение на България“:

  „Братя и сестри Българи! Имаме благословията на Столична община и съгласуване със СДВР. За София е определен сборен пункт в 18.00 ч. пред храм-паметник “ Св. Ал. Невски“. Мястото на събирането е откъм Св. Синод. Носете знамена, свещи и цветя! Свещите ще запалим към 21.45, когато ни е разрешено да обиколим храма „Св. Ал. Невски“. Разчитаме на гайдари и песните на хор „Бодра смяна“. Необходими са ни доброволци, които да носят по една светлоотразителна жилетка като наблюдатели за реда. Благословени сме!“

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.