Home » Авторски страници, Е-Списание, политика

Станишев и Бареков – в Комисията по промишленост и енергетика на ЕП

2014.07.06 6 коментара
Spread the love
Снимка: Еuroparltv.europa.eu

Снимка: Еuroparltv.europa.eu

Тази седмица в сряда Европейският парламент е одобрил броя на депутатите, които ще членуват във всяка една от 20-те парламентарни комисии и в двете подкомисии по време новия законодателен мандат, информира изданието Еuroparl.europa.eu. Разпределението е съобразено с представителството на политическите сили след последните евроизбори. Ден след това, в четвъртък евродепутатите са одобрили и имената на членовете на комисиите.

След извършеното разпределение и избор българските евродепутати Сергей Станишев и Николай Бареков ще бъдат в Комисията по промишленост, изследвания и енергетика, в Комисията по външните работи ще бъде Андрей Ковачев от ГЕРБ и Илхан Кючук от ДПС, в Комисията по бюджетен контрол – друг евродепутат от ДПС, както и Героги Пирински от БСП, в Комисията по регионално развитие ще са Томислав Дончев от ГЕРБ и Искра Михайлова от ДПС.

Точното разпределение на български евродепутати, избрани за членове на комисии в ЕП, е:

Илхан Кючук от ДПС/АЛДЕ и Андрей Ковачев от ГЕРБ/ЕНП – Комисия по външни работи. (Андрей Ковачев е и в Подкомисията по правата на човека).

Неджми Али от ДПС/АЛДЕКомисия по бюджети, Комисия по бюджетен контрол.

Георги Пирински от БСП/ПЕС – Комисия по бюджетен контрол, Комисия по заетост и социални въпроси.

Владимир Уручев от ГЕРБ/ЕНП, Сергей Станишев от БСП/ПЕС и Николай Бареков от “България без цензура”/Европейски консерватори и реформисти – Комисия по промишленост, изследвания и енергетика.

Ева Паунова от ГЕРБ/ЕНП – Комисия по вътрешния пазар и защита на потребителите.

Томислав Дончев от ГЕРБ/ЕНП и Искра Михайлова от ДПС/АЛДЕ –  Комисия по регионално развитие.

Светослав Малинов от ДСБ – Реформаторски блок/ЕНП, Момчил Неков от БСП/ПЕС  и Ангел Джамбазки от ВМРО – “България без цензура”/Европейски консерватори и реформисти – Комисия по култура и образование.

Мария Габриел от ГЕРБ/ЕНП, Илиана Йотова от БСП/ПЕС и Филиз Хюсменова от ДПС/АЛДЕ – Комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи.

Андрей Ковачев от ГЕРБ/ЕНП бе избран и за член на Бюрото на Европарламента, той ще бъде един от квесторите на този състав на ЕП.

Броят на депутатите във всяка една от комисиите и подкомисиите ще бъде: I. Комисия по външни работи: 71 членове; II. Комисия по развитие: 28 членове;  III. Комисия по международна търговия: 41 членове; IV. Комисия по бюджети: 41 членове; V. Комисия по бюджетен контрол: 30 членове; VI. Комисия по икономически и парични въпроси: 61 членове; VII. Комисия по заетост и социални въпроси: 55 членове; VIII. Комисия по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните: 69 членове; IX. Комисия по промишленост, изследвания и енергетика: 67 членове; X. Комисия по вътрешния пазар и защита на потребителите: 40 членове; XI. Комисия по транспорт и туризъм: 49 членове; XII. Комисия по регионално развитие: 43 членове; XIII. Комисия по земеделие и развитие на селските райони: 45 членове; XIV. Комисия по рибно стопанство: 25 членове; XV. Комисия по култура и образование: 31 членове; XVI. Комисия по правни въпроси: 25 членове; XVII. Комисия по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи: 60 членове; XVIII. Комисия по конституционни въпроси: 25 членове; XIX. Комисия по правата на жените и равенството между половете: 35 членове; XX. Комисия по петиции: 35 членове; Подкомисия по правата на човека: 30 членове; Подкомисия по сигурност и отбрана: 30 членове.

Политическите групи трябва да огласят списъците на депутатите, които ще заместват титулярите в комисиите. Следващото пленарно заседание на Европарламента е на 14 юли.

.

6 коментара »

 • Танита said:

  Зара е хвърлен! Дано успеят да ни измъкнат от тресавището в което ни натикаха Бойко И Станиша

 • Емил said:

  Бареков успя да се наложи като политик в Европа! Ще успее да отстоява правата на българите в Евро парламента.

 • Mariana said:

  Станишев няма да е за първи път в Европарламента и няма къде да ходи сега, малко тъжно стана в неговата партия, а Бареков не знам какво точно ще отстоява, защото той е комуфлажен политик, както беше и комуфлажен журналист. Може би дори за Джамбазки, който от неговата партия, на Бареков, стана евродепутат, може да се предположи, че има някаква искреност в себе си, но за Бареков – едва ли. Той каза разбира се и верни неща, освен разни изхвърляния, в дългата си предизборна кампания, финансирана от една небеизвестна банка, и може би и заради тях имаше достатъчно хора, които го избраха, но се съмнявам, че Бареков е в състояние да удовлетвори техните очаквания.

 • Алекс said:

  Успех на всички. Нека работят за българските интереси!

 • Lubo said:

  Марияна, Джамбазки не е станал евродепутат от името на партията на Бареков, ами от името на ВМРО, те просто бяха в коалиция (заедно със земеделския съюз). Джамбазки има какво да каже в ЕП, особено от името на българите в Македония. Що се отнася до Баречето : ще трябва да изтърсим и този срам, няма да ние за сефте.

 • Mariana said:

  Любо, аз се опитах да кажа, че повече доверие от Бареков ми вдъхва Джамбазки. Не ми обяснявай, моля, елементарни неща, кой от коя партия и коалиция е. Защото ВМРО само нямаше да събере достатъчно гласове да вкара евродепутат, и ако не бяха парите на Цветан Василев и гоьонсуратлъка на Бареков да обяснява на българските граждани, че е поредният спасител, и човек като Ангел Джамбазки – който, пак казвам, ми е доста по-симпатичен от Бареков, нямаше въобще да стане евродепутат.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.