Home » Избрано

Уволниха ​шефа на ВИП на летище “София” заради изнесени пари на КТБ

2014.07.11 Един коментар
Spread the love
Става дума за Борис Попов, ченге от ДС, но шеф на ВИП-а на летището при всички правителства
.
letishte_sofiqПокрай скандалите с фалита на КТБ и източването й от основния акционер Цветан Василев изгоря шефът на ВИП-а на Аерогара – София Борис Попов. Според осведомени източници на Faktor.bg още вчера той е бил отстранен от длъжност. Съмнението е, че именно от там са изнесени с чували изтеглените от КТБ пари и са изнесени с частен самолет, собственост на фирма на провалилия се банкер Цветан Василев.

За шефа на ВИП-а Борис Попов се носят от години скандални легенди, но въпреки това той заема стратегическия пост почти 20 години и е несменяем при всички правителства. Попов започва кариерата си преди 40 години в МВР като служител на 11-ти отдел на Второ главно управление на ДС. По-късно минава през различни служби, пенсионира се и като такъв заема до сега важния пост.

През 1995 г. името му нашумя след като издирван бандит бе докаран от ЮАР у нас за да получи правосъдие, но на летището успя да избяга. Осведомени твърдят, че именно с помощта на Попов е успял да се измъкне от лапите на Темида. По време на фалита на банката на кръга „Орион” през 1996 г. също се говореше, че босът й Румен Спасов, който по-късно избяга в ЮАР, е пренасял през правителствения ВИП огромни суми пари към швейцарски банки. В родния ъндърграунд отдавна се коментира, че ВИП-а е най-сигурното място да прекарване на пари, ценни книжа, наркотици и др. Досега обаче никой не е проверявал дейността на службата.

Източник:  Faktor.bg

One Comment »

 • Mariana said:

  Отворено писмо на банкера Цветан Василев е публикувано в изданието Сlubz.bg. Писмото гласи:

  Уважаеми дами и господа,
  Скъпи колеги,

  От няколко месеца насам срещу мен е предприета масирана, целенасочена и изключително манипулативна кампания, която се пренесе и върху всичко, което се свързва с моето име. Основната цел на безпрецедентния натиск от медии, дирижирани от определени кръгове, е Корпоративна търговска банка АД. Връх на кампанията е днешната пресконференция на БНБ, която само доказва конспиративния сценарий за разбиване на доверието в банката и продажбата на безценица на финансираните чрез нея активи.

  Изсмуканите от пръстите числа за огромни загуби на банката се разпространяват отдавна от лакеите на тези, които пожелаха да я унищожат. Не е ли странно, че единствените доводи, приведени от господин гуверньора, са липсата на досиета за оценката? Нима някой си мисли, че това е било възможно? Естествено е, че досиетата са в следствените органи.

  Чия заповед изпълнявате Вие, господин гуверньор? Не е ли странно, че Вие не защитихте Вашия подуправител (кризата в доверието към КТБ тръгна след като беше разпространена анонимка, че е образувано досъдебно производство срещу Цветан Гунев – б.р.), когато беше обвинен, преди да бъдат събрани каквито и да било доказателства? Така ли защитавате независимостта на една от най-старите институции на демократичното общество в България?

  Защо не допуснахте акционерите да намерят работещо бизнес решение за КТБ АД? Защо подминахте с лекота техните писмени и устни волеизявления? Смятате ли, господин гуверньор, че може да се държите по такъв арогантен начин с представители на държавен фонд на независима държава? Или може би обслужихте интересите на определен кръг от хора, заинтересовани от това да не изплатят своите задължения към банката? Или пък интересите на хора да овладеят на силно занижени цени основната част от активите, финансирани от КТБ АД.

  Господин гуверньор,

  Вие ме обвинихте, че съм изнесъл в брой огромна сума пари в деня преди поставянето на банката под особен надзор! Не стана ясно как и по какъв начин тези пари са взети и предадени ми, при положение, че от 10.06.2014 г. аз не съм бил в България. Тъй като на всички стана ясно, че този сценарий е режисиран от определен кръг хора, рекетиращи мен и КТБ АД в продължение на години, държа да информирам обществеността, че съм дал нотариално заверени показания пред съдии от страни членки на Европейския съюз.

  Размахването на недоказани и скалъпени обвинения, с помощта на смазани от страх и насилие хора, не е повод за самодоволство!

  Уважаеми Клиенти на Корпоративна банка,

  С тези специални редове се обръщам към Вас, за да Ви благодаря за доверието и да Ви уверя, че няма да позволя цената на разчистването на сметките с мен да бъде платена от Вас. Убеден съм, че скоро Вашите интереси ще бъдат защитени адекватно.

  Що се отнася до институциите, които съдействаха и бездействаха, за да се случи всичко това – с тях ще си говорим в съда.

  http://www.clubz.bg/5867-cvetan_vasilev_g_n_guvernor_obslujvate_hora_koito_mi_dyljat_pari

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.