Home » Е-Списание

Предадоха на Русия правото да бъде домакин на следващото Световно първенство по футбол

2014.07.13 Няма коментари
Spread the love

Символична церемония на прехвърляне на правото да бъде домакин на Световната купа от Бразилия на Русия се проведе на стадион “Маракана” в Рио де Жанейро. Това съобщава на сайта си Международната федерация на футболните асоциации (ФИФА).

Дилма Русеф, Блатер и Владимир Путин

Дилма Русеф, Йозеф Блатер и Владимир Путин

На церемонията са присъствали президентите на Русия и на Бразилия, както и президентът на ФИФА Йозеф Блатер. Президентът на ФИФА е предоставил сертификатите за правото за провеждане на Световното първенство през 2018 година на Путин.

Следващата световна купа ще се проведе в Русия от 8 юни до 8 юли 2018 г.. Градове домакини освен Москва, ще са Калининград, Санкт Петербург, Ростов на Дон, Сочи, Волгоград, Самара, Екатеринбург, Казан, Саранск и Нижни Новгород.

Владимир Путин обяви, че на световното първенство през 2018 г. ще може да се пътува без визи. Това е прецедент в историята на мондиалите. Путин добави, че без визи ще могат да пътуват както спортисти, така и треньори и други служители в отборите и феновете.

“Това е глобално спортно събитие и искам всички да присъстват. Ще направим всичко, за да може футболният свят да види нашето домакинство”, е заявил президента Путин.

Според Министерството на спорта на Руската Федерация, по предварителни данни, световното първенство по футбол „Русия 2018“ ще струва на домакините $17.5 млрд. долара. От тях над 6 милиарда ще бъдат осигурени от федералния бюджет. Но имайки опита от олимпиадата в Сочи се очаква разходите да бъдат надхвърлени значително.

И накрая, ето какво е написал по този повод и по повод загубата на Аржентина от Германия с 0:1 президентът на Чечня Рамзан Ахматович Кадиров, който е собственик и президент и на ФК „Терек“, Грозни:

kadyrov_95

“Дорогие друзья! Скажу честно, я болел за Месси! Не за команду, а за Месси. Да, Аргентина проиграла. Но и серебряные медали для чемпионата мира очень большой результат! Хотя, достигнув одной цели, хочется покорить следующую вершину. Не думаю, что Аргентина заслуженно проиграла матч. Но игра есть игра. Я еще раз убедился, что Месси великий футболист планеты, которого любят и уважают миллионы поклоннико! А болельщиков команды Германии я поздравляю с победой! Весь матч я смотрел, находясь на беговой дорожке. Представлял себе, как ребятам трудно на поле, как они устают и переживают. И сегодня на знаменитом стадионе “Маракана” в Рио-де-Жанейро Президент России Владимир Путин в торжественной обстановке принял эстафету чемпионата мира по футболу. Наш национальный лидер не на словах, а на деле доказывает, что Россия Великая держава! Мы под его руководством прекрасно подготовили и провели Олимпиаду в Сочи! Теперь нам всем нужно готовиться к ЧМ2018, который пройдет в России! Очень хочется надеяться, что сборная России займет достойное место на ЧМ2018, играя дома. Ну а “Терек” сделает всё, чтобы вырастить опытных футболистов, которые играли бы в составе сборной России! Да здравствует ЧМ2018!” #Кадыров #Россия #Чечня #Месси

От видео, качено от самия Кадиров, може да се види, че, както сам е написал, по време на мача е тичал във фитнеса.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.