Home » Авторски страници, Е-Списание

Конкурс на МВнР за стажант-аташета

2014.07.17 Няма коментари
Spread the love

Untitled2Българското Министерство на външните работи обяви общ конкурс за назначаване на 16 служители на длъжност „стажант-аташе”, информира пресцентърът на Външно. Конкурсът е част от усилията и стремежа да бъде засилено професионалното и експертно начало в дипломатическата служба, чрез привличане на млади кадри и създаване на условия за тяхното устойчиво кариерно развитие, уверяват организаторите.

Конкурсът ще се проведе на два етапа. Писмената част включва решаване на закрит тест, писмена разработка – аналитично есе на външнополитическа тема и резюме на един от езиците, с които се кандидатства, в обем до една страница на изложеното от кандидата в изготвеното от него аналитично есе.

Устно интервю ще се проведе с допуснатите след първия етап кандидати.

Минимални изисквания за заемане на длъжността е кандидатите да са български граждани и да нямат друго гражданство, освен на държава – членка на Европейския съюз; да имат висше образование с образователно-квалификационна степен „магистър”; да владеят най-малко два чужди езика, единият от които да е официален за Организацията на обединените нации или процедурен език, използван от Европейската комисия; да притежават компютърна грамотност; да не страдат от хронично психическо заболяване; да отговарят на другите изисквания за заемане на държавна служба по чл. 7, ал. 1 и 2 от Закона за държавния служител.

Размерът на заплатата за длъжността е 600 лева. Документите за конкурса за стажант-аташета се подават в 10-дневен срок, течащ от датата на обявяването, 16 юли. Конкурсът е с приблизителна продължителност два месеца.

Резултатите ще бъдат обявени в края на месец септември т.г.

Пълна информация за конкурса може да бъде намерена на сайта на МВнР.

 

Еврочикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.