2024-04-14

1 thought on “Падна банковата тайна за сметките на 41 фирми в КТБ

 1. Цветан Василев проговори на кои политици какви пари е плащал

  http://www.faktor.bg/novini/balgariya/24375-tzvetan-vasilev-progovori-na-koi-polititzi-kakvi-pari-e-plastal.html

  „Скандалният шеф на затворената КТБ Цветан Василев се страхува да се прибере в България, защото животът му е под сериозна заплаха. Това обяви по ТВ “Скат” известният финансист доц. Стоян Александров.

  Той е категоричен, че банкерът е дал показания пред специализирани органи в Австрия, пред които е разкрил какво е реалното състояние на КТБ. Освен това е посочил какви зависимости е имала банката с действащи политици и на кои лица от елита какви финансови средства е давал.

  Доц. Александров не пожела да уточни за кои хора от така наречения елит на България става дума и при какви обстоятелствата имената им ще станат достояние пред българското общество.

  Финансистът обяви още, че на 16 юни икономическият министър Драгомир Стойнев, който се гласи да наследи Станишев, е част от заговора за сътресението на банковата система. Лично той е нареди 320 млн. на държавни дружества да бъдат изтеглени от КТБ, с което реално е започнало съсипването на банката.

  В две поредни обръщения чрез българските медии Цветан Василев посочи, че срещу банката му и срещу него се реализира сценарий, води се открита война, с участието на държавните институции, които обслужват лични и корпоративни интереси.

  Малко по-късно по БНТ банкерът сподели, че има достоверна информация, че квесторите на КТБ са отказали на един от големите собственици на банката да възстанови 205 млн. лева

  Доц. Александров обясни, че въпросният „голям собственик“, чието име той не спомена, е бил в основата на изтеглените в продължение на няколко години 205 млн. лева. Изтеглената сума била водена като „вътрешни разчети“. Накрая тя била оформена чрез счетоводна операция.

  По думите на му когато квесторите попаднали на тази сума или те се объркали и подали в БНБ погрешна информация, или в централната банка интерпретирали така данните, че в резултат на това се появи версията за чували, самолетни полети и т.н.

  Тези дни големият собственик предложил да възстанови, при това кеш, въпросната сума, но квесторите отказали. „Нямам думи“, заключи доц. Стоян Александров.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *