Home » Авторски страници, политика

Недим Генджев сезирал Цацаров заради турския Диянет?

2014.06.07 Няма коментари
Spread the love

Изглежда, че бившият главен мюфтия от времето на соца и от първите години на прехода Недим Генджев е изпратил в началото на тази година до българския главен прокурор Сотир Цацаров жалба, свързана с Висшия мюсюлмански съвет, турското религиозно министерство Диянет и състоянието на националната сигурност. Във всеки случай факсимиле от подобен документ се разпространява в социалната мрежа Фейсбук.

Според факсимилето, за което става дума, на което се вижда печат на Върховна касационна прокуратура с входящ номер и дата, това не е единствената жалба на Генджев до Цацаров. “Това е последната моя жалба към многото жалби към Вас. В нея ще наблегна на националната сигурност и нейната защита”.

В текста се казва още, че Генжев предоставя на Цацаров “информация за Мустафа Алиш (сегашния главен мюфтия – бел.ред.) и целия ВМС (Висш мюсюлмански съвет – бел.ред.), който регистрира с фалшиво решение Ф 91 съдия Стефан Грозев от САС (Софийски апелативен съд – бел.ред.). Нито един от тия членове на ВМС няма имот в България, семействата им не живеят в България. Изпълняват заповеди на ДИЯНЕТА – религиозното министерство на Турция в Анкара. Главното мюфтийско се управлява от офиса на религиозното аташе на Турция в България Фикрет Караман на ул. Мария Луиза № 41 над офисите на банка ДСК. Във всяко мюфтийство има и по един представител на турската държава, който следи за работата на съответното мюфтийство. Те пребивават с Виза “Д” (виза за дългосрочно пребиваване – бел.ред.) в страната ни.”

Според разпространяването по неформални пътища факсимиле на жалба на бившия главен мюфтия, ако прокурорите отвърнат и на тази жалба с отказ, той щял да разпространи до медиите тези документи и откази “за да видят българските граждани, че съдебната система в България не служи на националните интереси на България, а служи на турския министър-председател Ердоган, срещу когото се обяви самата съдебна система в Турция”.

Не ни е известно обаче Генжев да е свиквал подобна пресконференция. Но преди време той заяви пред български медии, че споменатият и в това факсимиле съдия Стефан Грозев от САС бил взел 350 хиляди евро, за да впише Мустафа Алиш Хаджи като главен мюфтия, както и, че вътрешният министър по това време, Цветан Цветанов, също бил част от схемата (вж. тук). Той каза още, че: “зад всичко това стоят чужди емисари, представители на чужди посолства с местни помагачи, които дават напътствия какво да е едно или други решение. Съседна наша страна си разиграва коня в България” (вж. тук)

Опитахме се да установим автентичността на документа, чието факсимиле се разпространява в социалната мрежа, чрез кореспонденция с хората, които са го направили публично достояние. Но те, дали от страх, дали от недоверие, дали от нежелание да се знае откъде са го получили, не пожелаха да ни отговорят. Във всеки случай ако действително бившият главен мюфтия Генджев е сезирал главния прокурор Цацаров за дейността на турския Диянет в България и за въпроси, които смята за свързани с националната сигурност, по тези въпроси не бива да има само информация под сурдинка и публично мълчание. Това е и причината, поради която публикуваме споменатото факсимиле.

10177525_294095507435833_3047585811263063582_n

 

 

Еврочикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.