Home » Избрано

Милиардерът Форбс с прогноза за нова Велика депресия (видео)

2014.06.26 Един коментар
Spread the love

Истината за дневния ред на елита. Те открито се подиграват на масите, тайно планирайки нашия икономическо колапс. Президентът и главен изпълнителен директор на Forbes Стив Форбс, направи зашеметяващо изявление за икономиката и за това накъде отиваме…

forbes„Сривът на долара ще бъде най-голямото събитие в историята на човечеството. Това ще бъде първото мероприятие, което ще засегне всеки човек, живеещ в света. Цялата човешка дейност се контролира от пари. Нашата работа, нашето богатство, нашето правителство, нашата храна, дори и нашите взаимоотношения зависят от пари.

В историята на парите не е имало такава ситуация, както сега – доларът има огромно влияние върху живота ни. Това е де факто световна валута. Всички други валутни сривове бледнеят.

Този срив ще е в цял свят, и това ще се отрази не само на долара, но и на всички други необезпечените валути, тъй като не се различават от долара съществено.

Този срив ще доведе до крах на всички книжни активи, и неговите последици ще бъдат невъобразими по своята универсалност.„

Christopher Greene of AMTV reports Steve Forbes predicts a Great Depression II.

Steve Forbes -“The U.S. Should Go Back To The Gold Standard”

One Comment »

 • Kака ти said:

  Страните-членки на групировката БРИКС, обединяваща петте най-силни и най-динамично развиващи се нови индустриални държави в света, се канят да пуснат от началото на 2015 г. две свои финансови институции – преки алтернативи, а защо не и преки конкуренти, на Световната банка(СБ) и на Международния валутен фонд(МВФ).

  Според информация от БРИКС – Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, те вече са постигнали огромен напредък в създаването на алтернатива на СБ и на МВФ. Особено внимание се отделя на т. нар. бъдещ Пул за валутни резерви, пряк конкурент на институцията, оглавявана от г-жа Кристин Лагард.

  Очаква се, поне първоначално, функциите на двете институции да са подобни на МВФ и на СБ. Бъдещият валутен пул ще се грижи – за стабилността на финансовата система на петте страни-членки като наблюдава валутните им курсове и платежния им баланс и предлага техническо и финансово сътрудничество при нужда. Докато бъдещата Банка за развитие на БРИКС ще се концентрира върху подпомагането на чуждите инвестиции, насърчаването на международната търговия и на капиталовото инвестиране. Тя ще предоставя и помощи за най-бедните държави в света.

  Основната причина за изграждане на тези наднационални структури на БРИКС е явното недоволство на тези държави, както и на много други страни по света, от политиката, която провеждат от деня на създаването си МВФ и СБ. Днес мнозина ги разглеждат единствено като инструмент за монетарен и политически диктат от страна на седемте най-развити страни в света, което пролича особено ясно по време на последната световна икономическа криза и в светлината на изострените политически отношения “Изток-Запад” покрай събитията в Украйна. “По-голяма част от средствата на МВФ и на СБ се използват за спасяване, примерно на еврото, както и на националните валути на най-развитите страни, защото ръководството на МВФ и СБ се намира в техни ръце. В същото време надеждите на останалия свят за ефективна помощ при възникване на кризи често пъти се оказват твърде илюзорни”, твърдят от БРИКС и допълват: “Затова създаваният пул от валутни резерви няма да бъде излишен”.

  Какво можем да очакваме през 2015 г. като алтернатива на МВФ и на Световната банка. Трезорът за развитие на БРИКС се създава преди всичко за финансиране на външни проекти. За кредитиране на вътрешни проекти ще се разчита както досега на националните ресурси. Такъв източник на пари, примерно за Русия, е нейният суверенен Фонд за национално благосъстояние, в който вече има близо 114 млрд. долара. Разбира се, създаването на подобни структури не означава автоматично излизане на БРИКС от МВФ и от СБ. Но новите структури ще подпомогат постигането на една от главните цели в БРИКС – по-бързо въвеждане на разплащанията в национални валути във взаимната им търговия, както и при разплащанията с трети страни.

  Учредителните документи на бъдещата Банка за развитие се подготвят от Бразилия. Съгласуван е и уставният й капитал. “В момента текат преговори за разпределяне на дяловите квоти – общо над 50 млрд долара. Не е леко да се изберат и градовете, където ще се разположат щаб-квартирите на бъдещите институции, съобщават запознати.

  В бъдещия Пул за валутни резерви, чиито учредителни документи се подготвят от Русия, Китай ще внесе 41 млрд. долара, а Бразилия, Индия и Русия – по 18 милиарда, докато Южна Африка ще инвестира 5 милиарда долара. Капиталовите квоти са съобразени със съотношението между БВП на икономиките в БРИКС. Но във всеки случай става дума за общата колосална сума от 100 млрд. долара.

  От голямата петорка обясняват, че използването на американската валута е нещо временно, докато не се стигне до превалутиране на капиталовите квоти в националните парични единици на страните-учредителки.

  Хубен Ненчев

  източник:bankeр

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.