Home » Избрано

Арестуваният кмет на Тетевен: С Маджо бяхме в добри отношения, разплащах се с чували долари

2014.06.07 Няма коментари
Spread the love

Обвиненият за злопуотреба с 1 млн. лева общински пари кмет на Тетевен Милен Ганев, който е под домашен арест, призна, че е бил близък до СИК и приятел с Младен Михалев-Маджо. Соченият за захарен крал не отрича, че е ползвал рафинериите на Илия Павлов за преработка на сурова захар.

И с него бяхме в добри отношения“, казва Ганев пред bTV.

Да, мога да правя пари и ги правя, защото съм умен“, нескромно заявява кметът, който седи под домашен арест. Ганев не отрича и за прословутите чували с пари, които хвърчали покрай него.

Имах милион долара ликвидност на ден и се разплащах по този начин – с чували“, категоричен е тетевенският кмет.

Той не отрича и това, че благодарение на приятелствата си с групировките по онези времена се е чувствал спокоен и това му е давало сила да е захарен крал.

В книгите си убитият автор Георги Стоев пише за него, че е изчезвал за 4 години. На въпрос къде е бил Ганев казва, че е стоял наоколо, бил е на морето, в чужбина, срещал се е с приятели и не го е търсил нито евро, нито интерпол, а баща му го е обявил за издирване.

Оттогава 10 години си почивал от “длъжността” си на захарен крал. В книгите на Стоев той е описан като бивш портиер, сервитьор в Балкантурист, секач на дърва в Коми, продавач на зеленчуци.

За парите, за които е обвинен и стои под домашен арест Ганев твърди, че няма как да е откраднал 1 милион лева, при положение, че обществената поръчка била за 500 000 лева. Няма такава дефиниция “гадже“, коментира той на въпрос вярно ли е, че фирма на негова близка приятелка е печелила търговете за парите.

Милен Ганев – Милев и тримата му заместници бяха арестувани от ДАНС на 17 март с обвинението за допуснати длъжностни престъпления за периода април 2012 – август 2013 г.

Ганев спечели местните избори през 2011 г. за кмет на Тетевен с листата на Земеделски народен съюз. На балотажа той победи Цецка Димитрова /Коалиция за България/ с 54% от гласовете. От 2007 до 2011 г. Милев пък бе председател на тетевенския парламент.

Източник:  в. “24 часа”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.