Home » Авторски страници, Е-Списание

Съпругата на Гюзелев написа Отворено писмо до медиите

2014.05.08 Няма коментари
Spread the love

Анна-Мария Гюзелева, съпруга на световноизвестния оперен певец Никола Гюзелев, се обърна с Отворено писмо до българските медии, в което се казва:

„Никола Гюзелев заслужава уважението на всички!

Жалкият и нископробен фарс в някои медийни пространства, който отново се разигра срещу Никола Гюзелев и семейството му, надмина всякакви граници на допустимост и приличие! Подобни прояви на професионално и човешко безсилие подчертават именно много ниския професионализъм, но затова пък високата проба злонамереност и дезинформация!

Толкова ли е трудно да се запази уважението, добрият тон и почтеност към един артист, прославил България по цялото Земно кълбо!?”

В писмото, провокирано от публикации в някои медии, че Гюзелев бил оставен в старчески дом*, се казва още:

“Ние не дължим нито обяснение, нито оправдание на когото и да било, но се налага в негово име да кажа този път веднъж завинаги:

– Никога не е бил и няма защо да бъде в старчески дом!

– Предвид здравословното му състояние в последните няколко години е под постоянен висококвалифициран лекарски и медицински контрол. A сега се възстановява благодарение на животоспасяващите грижи на лекарите и целия медицински персонал в Болница Пирогов!

– Ние, най близките му хора сме до него ежедневно, че дори и ежечасно, ако се налага. В нашето семейство опасност от изоставяне не съществува! (А може би някои индивиди точно на това се надяват…)

– Семейството и фамилията са сплотени и винаги е било така, независимо, че вероятно това е трън в нечии очи и проваля нечии намерения!…

И понеже не даваме материал на някои „цветни” медии, да си пълнят страниците, те го правят по непочтен начин! И това е гавра с Никола Гюзелев! […]

Но, дано не забравят те пък поговорката: Бог забавя, но… не забравя!

А на националната гордост Никола Гюзелев, назоваван така от всеки, който се е допрял до него и до неговия талант, се дължи почит и уважение именно за това, което е, и което е дал на всички!

Когато на един народ му липсва оценката и уважението към достойните си хора, тогава този народ е в опасност за собственото си оцеляване!”

Писмото носи дата 6 май 2014 г. и е изпратено от София.

Никола Гюзелев и Анна-Мария Гюзелева през 2009 г., пристигна за церемонията по връчване на почетното звание на БАН «Доктор хонорис кауза» с красивата си съпруга - актрисата Ана- Мария Гюзелева.

Никола Гюзелев и Анна-Мария Гюзелева през 2009 г., когато Гюзелев бе награден с почетното звание на БАН «Доктор хонорис кауза».

.

——————————————————————————————

* Публикация, че Никола Гюзелев е в хоспис, излезе във в. “Галерия”. Преди два месеца 77-годишният певец е паднал в дома си, тежко е счупил таза и напълно се е обездвижил.  И преди инцидента е имал проблеми с това да се движи без чужда помощ. В. “Галерия”, както и други жълти медии, написаха още, че Гюзелев е сам и напълно забравен.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.