Home » Авторски страници, българи зад граница, Е-Списание

Карта на избирателните секции в чужбина за Евроизбори ‘2014

2014.05.08 Няма коментари
Spread the love

Подробна карта на местата, където българските граждани в чужбина биха могли да гласуват за Евроизбори ‘2014, може да се види в сайта Glasuvam.org. Тя е разработена от Боян Юруков, програмист и блогър, завършил в Дармщат компютърно инженерство, който живее и работи в Германия. Чрез опция за търсене в горния ляв ъгъл всеки може да получи информация не само за това дали в града и в страната, в които живее, има предвидени избирателни секции, но и кои са намиращите най-близо до съответния град други населени места, където ще има такива секции, с точното разстояние до тях.

Както Боян пише и в блога си  Yurukov.net, в специален материал във връзка с евроизборите: “Вече обнових Glasuvam.org със секциите в обявените градове. Ако бъдат потвърдени и други, ще ги добавя”.

Роденият в Добрич през 1984 г. български емигрант в Германия не за първи път прави подобни карти, свързани с провеждането на български избори в чужбина. За трети път българското Външно министерство използва карта на Юруков в официалната си страница за изборите, която авторът е предоставил на министерството под свободен лиценз.

В последната създадена от него карта чрез кликване върху имената на различни градове в Европа и други части от света може да се види и каква е била избирателната активност, както и броят на избирателните секции при последните няколко български избори в чужбина.

Част от картата, разработена от Боян Юруков

Част от картата, разработена от Боян Юруков

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.